• DOLAR 32.377
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.811
  • ...
Otobüs Devrildi: 7 Ölü, 44 Yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AKSARAY - Alınan bilgiye göre, sürücüsü henüz belirlenemeyen 34 HTS 45 plakalı yolcu otobüsü, Aksaray-Ankara karayolunun 20. kilometresinde, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi.

Kazada, ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü, 44 kişi yaralandı. Yaralılar Aksaray Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde meydana gelen kazada 7 kişinin öldüğünü, yaralılardan 2`sinin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Ataklı, İl Sağlık Müdürü Akın Südemen ile beraber, kazada yaralananları, kaldırıldıkları hastanelerde ziyaret etti. Hastane yetkililerinden bilgi alan Ataklı, yaralılara "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu.

Şeref Ataklı, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah saat 08.25 civarında İstanbul`dan Hatay`a giden bir yolcu otobüsünün Aksaray`a 30 kilometre mesafede yoldan çıkarak yan yatmak suretiyle kaza yaptığını belirtti.

Kazada, 7 kişinin öldüğünü ifade eden Ataklı, "Yaralılardan 2 vatandaşımızın durumu ağır, ameliyat gerektiren durumda. Diğer vatandaşlarımızda küçük yaralanmalar söz konusu. Onların da devlet hastanemize ve özel hastanemize sevkleri kısa süre içinde tamamlandı ve müşahede altına alındılar, takipleri yapılıyor. Geçmiş olsun diyorum. Allah, bundan sonra bu şekilde elim kazalar göstermesin" dedi.

Öte yandan görgü tanıkları, otobüsün kazadan önce yolda zikzaklar çizdiğini, bir süre sonra da şarampole devrildiğini belirtti.

Kazada, 44 kişinin yaralandığı, yaralıların Aksaray`daki hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir