• DOLAR 32.604
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2410.965
  • ...
BTÜ'de Kestel Kampüsü için geri sayım başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - “Araştırma üniversitesi” misyonuyla kurulan, 2014 LYS tercih döneminde de kontenjanlarını yüzde 100 dolduran Bursa Teknik Üniversitesi’nin Kestel Çataltepe’de yapılacak kampüsü için kamulaştırma çalışmaları sürüyor.

Rektör Prof. Dr. Sürmen’in verdiği bilgiye göre, Bursa’nın ikinci devlet üniversitesi olan Bursa Teknik Üniversitesi’nde Kestel Kampüsü ile ilgili çalışmalar planlandığı gibi devam ediyor. ÇED süreci ile birlikte kamulaştırma ve master plan çalışmalarına başlanan BTÜ’nün Kestel Kampüs alanında, kuruluş kanununda yer alan fakülteler, derslikler, laboratuvarlar, sosyal donatı alanları ile ilgili ihtiyaç listesi çalışmaları da tamamlandı.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, “Akademik gelişim doğrultusunda, bilimsel hedeflere ulaşmak, çevre kurumların sanayi ile işbirliğini geliştirmek ve çağın ihtiyaçlarına uygun mezunlar verebilme gayretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

BTÜ’nün Kestel Kampüs alanındaki kuruluş çalışmalarının planlandığı şekliyle devam ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen, “2013 yılı Mayıs ayında Kestel Çataltepe’nin Bursa Teknik Üniversitesi Merkez Kampüs Alanı olarak belirlenmesinden sonra ÇED süreci başlatılmıştır. Sürecin tamamlanmasını takiben, ilgili arazide yapılaşmaya esas Jeolojik-Jeoteknik etüt raporu hazırlatılması için Kestel Belediyesi’ne başvurulmuştur. Arazi içerisinde yer alan 318 bin 235 metrekare yüzölçümlü 44 adet özel mülkiyetli taşınmazın kamulaştırılması işlemlerine, 24 Mart 2014 tarihinde alınan Kamu Yararı Kararı ile başlanmıştır. Kıymet takdir komisyonu oluşturulmuş ve taşınmazların rayiç bedelleri belirlenmiştir. Bütçede kamulaştırma için 2014 yılında 3 milyon TL ödenek bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kamulaştırma çalışmalarına paralel olarak, master plan çalışmalarına da başlandığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Sürmen, “BTÜ’nün kuruluş kanununda yer alan fakülteler, derslikler, laboratuvarlar, sosyal donatı alanları vb. ile ilgili ihtiyaç listesi çalışmaları tamamlanmıştır. Yerleşkenin hâlihazır haritası ve master planı için eylül ayında ihaleye çıkılacak şekilde çalışmalar yapılmaktadır” şeklinde konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir