• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Bursa'da kemirgen seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Büyükşehir Belediyesi, Tabakhaneler Bölgesi’ni kemirgenlerden korumak amacıyla uzman ekiplerle mücadele başlattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Şube Müdürü Barbaros Cihangir, Tabakhaneler Bölgesi olarak bilinen Sıcaksu’da Büyükşehir Belediyesi’nin kemirgen mücadelesini 24 saat düzenli olarak gerçekleştirdiğini söyledi.

Çevre Sağlığı İlaçlama Ekibinin kentsel dönüşüm alanlarında ve meskun yerlerde kontrollerini rutin olarak sürdürdüğünü belirten Cihangir, “Ekiplerimiz kemirgen yani fare ve sıçan mücadelesini rutin olarak yapıyor. Şu an Tabakhaneler bölgesinde yaklaşık bin 500 adet fare istasyonu ve 300 kilograma yakın da ilaç kullanarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Ekiplerimiz bölgedeki ve ihtiyaç duyulan mahallelerdeki kemirgen mücadelesi çalışmalarına devam ederken bir yandan da vatandaşları bilinçlendirmeye de devam ediyoruz.” dedi.

Belirtilen bölgeye yerleştirilen istasyonların her gün kontrol edildiğini, fare veya yürüyen haşerelerin zehirleri hangi oranda aldığının ya da almadığının envanterinin çıkarıldığını vurgulayan Cihangir, Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen kemirgen mücadelesinin kentin farklı bölgelerinde de devam edeceğini belirtti. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir