• DOLAR 32.482
  • EURO 34.54
  • ALTIN 2474.34
  • ...
3 Aylık İş İçin Kura Çekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Türkiye İş Kurumu`na (İŞ-KUR) kayıtlı işsizlerin, çalışma hayatından uzun süre ayrı kalarak maddi sıkıntıya düşmelerini önlemek ve kısa süreli istihdam ve eğitimlerini sağlayarak, doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına çalışmayı amaçlayan TYÇP projesi kapsamında Bingöl Merkez ve ilçelerindeki okullarda 3 ay süreli çalıştırılmak üzere geçici işçi alımı için kura çekimi yapıldı.

Bingöl İş Kur İl Müdürlüğü`nden 15 Eylül 2011 günü yapılan duyuruya göre Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında geçici süreli (3 ay) çalıştırılacak toplam 80 işçi alımı işinin noter kuraları çekilmeye başlandı.
Bingöl Merkez`de bulunan okullarda 3 ay süreli çalıştırılmak üzere geçici işçi alımı için kura dün saat 14.00`da Bingöl Halk Eğitim Merkezi`nde çekilirken, Karlıova, Genç ve Solhan`da da işçi alımı kuraları İlçe Halk Eğitim Merkezlerinde çekildi.

Kura çekimi sırasında müracaat sahipleri, isimlerinin anons edilmesini heyecanla beklediler. Noter huzurunda yapılan kura çekiminde alınacak personel isimleri belirlendi. İsimleri açıklananlar büyük sevinç yaşadılar. Bingöl Merkez`de bulunan okullarda çalıştırılacak olan 44 alım için 374 başvurunun olduğu belirtildi.

Alınacak geçici işçilerin 3 ay boyunca asgari ücret ve sigortalı çalıştırılacağı da ifade edildi.
Ali Yıldırım - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir