• DOLAR 32.567
  • EURO 34.692
  • ALTIN 2412.475
  • ...
Şanlıurfa'da biber hasadı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’nın simgesi kırmızıbiberin hasat mevsimi başladı. Birçok çiftçi yetiştirdikleri ürünü toplamak için günün erken saatlerinden itibaren tarlaya giderek biberler topluyor. Özellikle sulu tarımın geliştiği Şanlıurfa’da biber yetiştiren çiftçiler, sıcak havanın biberleri daha fazla kırmızılaştığını ifade ediyor.

Şanlıurfa’da biber sezonunun başladığını belirten çiftçi İsa Güneş, “Şimdilik biberin verimi normal, zamanla biberin verimi artacaktır. Özellikle sıcak hava biberi daha fazla kırmızılaştırıyor. Biberlerin kırmızılaşması için biraz daha zamanın geçmesi lazım ama yavaş yavaş topluyoruz.” dedi.

Şuan biberde görünen hastalıklarla uğraştıklarını söyleyen Güneş, “Biberlerin içinde yeşil kurtlar veya köklerinde kurumalar meydana geliyor, şuan bununla mücadele ediyoruz. Bunların biberi etkilememesi için zirai ilaçlar kullanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Verimin artması için uğraştıklarını söyleyen Güneş, verimin artması durumunda toplanan biberleri hal pazarlarına götürüp satacaklarını söyledi. Şimdilik fiyatlardan memnun olduklarını söyleyen Güneş, “Şimdilik biber fiyatından memnunuz ilerde nasıl olur bilemiyoruz. İnşallah geçen yıl gibi olmaz çünkü geçen yıl biberin fiyatı bayağı düştü ve biber elimizde kaldı. Eğer geçen yılki gibi olursa işçi ücreti, ilaç ücreti ve gübre ücreti bizi zor durumda bırakabilir.” şeklinde konuştu. (Mustafa Bikeç- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir