• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
62 yaşında üniversite mezunu oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe ilçesinde yaşayan Süphan camii imamı Abdullatif Nakşioğlu, ömründe hiç okula gitmedi. 18 yaşından sonra dışarıdan kaydını yaptıktan sonra sırasıyla ilk, orta ve İmam Hatip Lisesini dışarıdan okuyan Nakşioğlu, 62 yaşında Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi`nden mezun olup diplomasını aldı.

Dışarıdan okuyarak 62 yaşında üniversite mezunu oldu
Köylerinde okul olmadığı için okula gitmediğini ve 18 yaşından sonra, dışarıdan okuyarak 62 yaşında üniversite mezunu olan Nakşioğlu, şunları kaydetti: "O zamanlarda köyümüzde okul olmadığı için, okuma yazmayı medresede eğitim görürken kendi kendime öğrendim. Sonra dışarıdan açık öğretimde kaydımı yaptım. 1970 yılında yani 18 yaşında ilkokul diplomamı dışarıdan aldım. Daha sonra ortaokul ve imam hatip Lisesine de dışarıdan kaydımı yaptım ve imtihanlara girmeye başladım ve 1987 yılında ortaokul ve İmam Hatip Lisesi mezunu olup diplomamı aldım. Daha sonra ise üniversiteye kaydımı yaptım ve imtihanlara katılmaya başladım. 44 yıllık bir eğitimden sonra 62 yaşımda üniversite mezunu oldum ve diplomamı aldım. Allah’a şükür hiç okula gitmeden dışarıdan okuyarak ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite mezunu oldum. Ve diplomalarımın hepsini aldım.” ifadelerini kullandı.

"En büyük hediye ilim, en büyük kötü lük ise cehalettir”
İnsanoğlu için en büyük hediyenin ilim ve en büyük kötülüğün ise cehalet olduğuna dikkat çeken imam Nakşioğlu, “1989 yılında ise resmi imamlığa başladım. Kızıltepe Dunaysır Mahallesinde bulunan Süphan Camisinde hala imamlık yapıyorum ve ayrıca cami bahçesinde Erkam Kız Kursunu açmışız burada ayrıca öğrencilere ders veriyorum benim böyle bir hasretim var, Rabbim dünyevi emeklilikten önce bu hizmetin içinde ahiret emekliliğini bana nasip etsin. 65 yaşıma kadar da emekli olmayı düşünmüyorum. Yani zorunlu emekli olmazsa camimden ayrılmayı istemiyorum okumanın yaş sınırı yoktur yeter ki, insanda azim olsun öğrenmeyeceği hiçbir şey yoktur. Bir söz var, “İlim tahsilini arayın ve okuyun beşikten ta mezara kadar” diye ben de bu sözü kendi üstüme aldım. Okumayı Herkese tavsiye ediyorum. İnsanoğlu için en büyük hediye ilim ve en büyük kötülük de cehalettir. Cehalet bütün belaların başlangıcıdır. Ben bu yaşımda dahi ilim irfandan doymuyorum." dedi.

Mardin’in Ömerli (Omeriyan) ilçesi Kömürlü (Rışvané) Mahallesinde (köyü) 1952 yılında dünyaya gelen Abdullatif Nakşioğlu 7 yaşında Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye başladı. 1960 yılında ise medrese eğitimine başladı. 2 sene Ömerli ilçesine bağlı Kaynakkaya (Kudé) köyünde molla Abdüllatif’in yanında medrese eğitimi alan Nakşioğlu, daha sonra 9 yılda Yaşar (Pirmir) köyünde ilmini tamamlayıp, 11 sene medrese eğitiminden sonra şeyh Abdürrezak’tan icazetini alıp fahri imamlığa başladı. 1989 yılından beri resmi imamlığa başlayıp ve hala Süphan camisinde göreve devam eden Nakşioğlu evli, 9 çocuk ve 24 torun sahibi.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir