• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
israil Cumhurbaşkanı Özür Diledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, geçen ay Brezilya`yı "diplomatik cüce" olarak tanımlayan bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin sözleri nedeniyle Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff`i arayarak özür diledi.

Brezilya Cumhurbaşkanlığı Sarayı`ndan yapılan açıklamada, Rivlin`in, Brezilya Devlet Başkanı Rousseff`i arayarak israil Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor`un The Jerusalem Post gazetesine 24 Temmuz`da verdiği demecin İsrail halkının görüşlerini yansıtmadığı söylediği ve demeçte sarfettiği sözler için özür dilediği belirtildi.

ROUSSEFF, GAZZE`DEKİ ORANTISIZ SALDIRILARI KINADI

Telefon konuşmasında, Rousseff`in israil`in Gazze saldırılarını meşru müdafaa olarak tanımlayan Rivlin`e, israil`e yapılan roket saldırılarını kınadıklarını ancak Gazze`de orantısız güç kullanılmasını da aynı şekilde kınadıkları cevabını verdiği bildirildi.

Açıklamada, israil`i ilk tanıyan ülkeler arasında olan Brezilya`nın Devlet Başkanı`nın iki ülke arasındaki tarihi bağlara dikkati çekerek ülkesinin Filistin`de iki devletli bir çözüm umduğunu söylediği bildirildi.

Brezilya Dışişleri Bakanlığı 23 Temmuz`da yaptığı açıklamada, Gazze`de yaşananların "kabul edilemez" olduğunu belirterek, israil`in orantısız güç kullanmasını kınamıştı. israil Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigar Palmor ise Brezilya`yı "diplomatik cüce" şeklinde tanımlayarak, Güney Amerika ülkesinin konuyla siyasi olarak ilgisiz olduğunu söylemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir