• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
Ateşkesin Uzatılıp Uzatılmayacağı Net Değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS - Siyonist israil radyosunun haberine göre Yalon, Aşdod`daki israil donanmasını teftişi sırasında yaptığı açıklamada, "Çarşambayı perşembeye bağlayan gece yarısı ateşkes anlaşmasının geçerliliğini sona erecek. Kalıcı anlaşmanın bu tarihe kadar sağlanıp sağlanmayacağı ve ateşkesin uzatılıp uzatılmayacağı konuları henüz net değil" dedi.

Siyonist israil ordusuna da "hazır olamaları" çağrısında bulunan Yalon, "Hamas, israil`in 2008 ve 2012`deki operasyonlarında, 2006`da Hizbullah`ın maruz kaldığından daha ağır bir darbe aldı" diye konuştu.

israil, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze`ye, 7 Temmuz`da havadan ve denizden 17 Temmuz`da ise karadan saldırıya geçmişti. Mısır`ın çağrı üzerine israil ile Filistinli direniş gruplar arasında, 11 Ağustos saat 00.01 itibarıyla 72 saatlik ateşkes kararı alınmıştı. israil`in 7 Temmuz`dan bu yana düzenlediği saldırılarda bin 944 Filistinli hayatını kaybetti, 9 bin 886 kişi yaralandı.

Geçen hafta başından itibaren, Mısır`ın arabuluculuğuyla Kahire`de Filistin ve israil heyetleri arasında kalıcı ateşkes sağlanması için dolaylı görüşmeler yürütülüyor.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir