• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
Abdullah Gül Veda Konuşmasını Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresinin sona ermesinden önce devlet erkanına veda resepsiyonu verdi.

Gül ve eşi Hayrünnisa Gül`ün ev sahipliğinde Çankaya Köşkü`nde verilen resepsiyona, Türkiye Cumhuriyeti`nin 12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da katıldı.

Köşk`teki resepsiyonlarda konuklarını Büyük Şeref Salonu`nun girişinde karşılayan Gül çifti, bu kez farklı bir uygulama yaptı. Gül çifti, konuklar yerlerini aldıktan sonra salona geldi.

Eşlerle bin 100 kişiye davetiye gönderilen resepsiyonda, Gül ve Hayrünnisa Gül, konuklarla sohbet ederek kısa süre salonda dolaştı. Gül çifti, 12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile bir araya geldi. Sohbet ve fotoğraf çekiminin ardından Cumhurbaşkanı Gül, kürsüye çıktı. Konuşmasına başlamadan önce Erdoğan çifti ve eşi Hayrünnisa Gül`ü sahnenin önüne davet eden Gül, konuklara kısa bir veda konuşması yaptı.

Konuşmanın ardından Gül ve Erdoğan, salonda bir süre birlikte dolaşarak konukların tebriklerini kabul etti. Gül ve Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanlarıyla sohbet etti.

Başbakan Erdoğan`ın gazetecilerin sorularını yanıtladığı sırada Gül ve Hayrünnisa Gül ile Emine Erdoğan, 8`inci Cumhurbaşkanı Semra Özal ile görüştü. Hayrünnisa Gül, Emine Erdoğan ve Semra Özal, "Üç first lady bir arada" sözleriyle anı fotoğrafı çektirdi.

Gül, Çiçek ve Erdoğan çiftleri daha sonra kendileri için ayrılan bölümde bir süre oturarak sohbet etti. Bu sırada konuklar, tebrik etmek ve fotoğraf çektirmek için Gül ve beraberindekilerin yanına geldi.

Resepsiyona, TBMM Başkanı Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Başbakan yardımcıları ve bakanlar, yüksek yargı başkan ve üyeleri, çok sayıda milletvekili, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, yabancı misyon temsilcileri ve basın mensuplarının aralarında bulunduğu davetliler katıldı.

Gül`ün veda konuşması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresinin sona ermesi münasebetiyle Çankaya Köşkü`nde verdiği veda resepsiyonunda bir konuşma yaptı.

Gül, konuşmasına başlarken, resepsiyonda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a atıfta bulunarak, "Artık Sayın Başbakan`a, `seçilmiş cumhurbaşkanı` diye hitap edeceğim, ona göre" ifadesini kullandı.

"Sayın seçilmiş Cumhurbaşkanı, muhterem Hanımefendi Emine Hanım ve değerli misafirler" diyerek sözlerine başlayan Gül, "Türkiye Cumhuriyeti`nin 11. Cumhurbaşkanı olarak 7 yıllık görev sürem, bitmek üzere. Sonuna gelmiş bulunuyorum. Bu vesileyle eşimle birlikte verdiğimiz bu resepsiyona geldiğiniz için hepinize `hoşgeldiniz` diyoruz ve hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Gül, şöyle devam etti:

"Geçen pazar günü yapılan seçimlerde 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmiş bulunan Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı canıgönülden tebrik ediyorum. Emine Hanımı, sizi de aynı şekilde. Allah`tan muvaffakiyetler diliyorum. Kendilerine üstlenecekleri bu şerefli görevden dolayı Cenabıallah`ın hep yardımcı olmasını temenni ediyoruz, niyaz ediyoruz. Cumhurbaşkanı olarak başlıca anayasal vazifem olan, devletin kurumları arasındaki eş güdümü sağlamam konusunda, yasama, yürütme ve yargı organları mensupları olarak sizlerden büyük destek gördüm. TBMM, iktidar ve muhalefete mensup yönetici ve üyelerinin, hükümetlerimizin, bakanlıklarımızın, TSK`nın ve diğer kurumların, yargı organlarımızın işbirliği ve katkıları, içeride ve dışarıda görevimi en iyi şekilde yerine getirmemde kuşkusuz büyük rol oynadı, katkı sağladılar."

"Cumhuriyetimizin, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak 90 yılı aşan yürüyüşünün, son 7 yılını hep beraber birlikte devam ettirdik" diyen Gül, bugün hem veda etmek hem de teşekkürlerini ifade etmek istediğini söyledi.

Gül, şunları kaydetti:

"Görev sürem boyunca, devlet başkanı olarak ülkemizin içeride huzurunu ve istikrarını, dışarıda itibarını ve gücünü korumasına özen gösterdim. Toplumumuza halkımıza, ulusal refah ve barışın yolunun demokratik çoğulculuk, insan haklarına dayalı hukuk devleti ve çağdaş eğitimden ve iyi yönetişimden geçtiği anlayışı ile öncülük yapmaya gayret ettim. Her zaman söylediğim gibi: demokratik hayat bir mükemmelleşme sürecidir. Bu süreç, eleştiri, özeleştiri yoluyla eksikliklerinin giderilmesini, kusurların düzeltilmesini, reformlar yoluyla ise yapılanların iyileştirilmesini içerir. Türkiye`de de bugün çok şükür kusurlarını ve eksikliklerini giderme yeteneğine sahip bir demokratik olgunluğa erişmiş buluyoruz. Dolayısıyla görevimden Türkiye`nin geleceğine olan inancımı, güvenimi ve umudumu muhafaza ederek ayrılıyorum. Ancak son günlerde, başta yakın çevremiz olmak üzere bütün dünyada ne yazık ki insanlığın geldiği uygarlık düzeyine yakışmayan çok ciddi siyasi gerginliklerin ve silahlı çatışmaların, işgallerin, katliamların yaşanmakta olduğunu da endişeyle görüyorum. Dolayısıyla, Türkiye`nin her zamankinden daha güçlü, istikrarlı, itibarlı, saygın ve müreffeh olmasına, kendi çıkarlarımız bakımından olduğu kadar, bölge ve dünya barışı için de muhtaç olduğumuzu vurgulamak istiyorum."

Türk milletinin yüzyıllara dayanan tarihsel birikimi olduğuna işaret eden Gül, "Milletimizin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti`nin 21. yüzyıl dünyasında da seçkin bir yeri olacağına ve Türk milletinin daima asaletini koruyacağına hiç kuşkum yoktur" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda teşekkürlerini ileten Gül, gelecek hafta toplumun değişik kesimleriyle yine bir araya geleceğini bildirdi.

Baş başa görüşme

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Gül`ün Çankaya Köşkü`nde verdiği resepsiyonun ardından Cumhurbaşkanlığı makamında gerçekleşen görüşme, bir saat sürdü.

Görüşmede, Gül`ün eşi Hayrünnisa Gül ile Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan da bulundu.

KILIÇDAROĞLU VE DEMİRTAŞ KATILMADI
Tüm devlet erkanının davet edildiğinin öğrenildiği resepsiyona, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bakanlar katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yoğun programı nedeniyle, Selahattin Demirtaş`ın da Diyarbakır`da olduğu için resepsiyona katılmadığı öğrenildi.

AA

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir