• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
15 aydır kayıp olan çocuklarının yolunu gözlüyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Haliliye ilçesine Bağlı Devteşti Mahallesinde ikamet eden Çiftçi ailesi 15 aydır çocuklarından haber alamadıklarını söyleyerek çocuklarının bulunması için yetkililerden yardım istedi.

Okulda yaşadığı sorundan bir gün sonra kendisinden haber alınamayan 18 yaşındaki lise öğrencisi Ali Bedrettin Çiftçi’nin babası Halil Çiftçi, çocuğunu görenlerin kendilerine haber vermesini istedi.

“Öğretmen çocuğuma hakarette bulundu”

Çocuğunun sınıf arkadaşıyla sıra nedeniyle sorun yaşadığını ve bu nedenle kavga ettiklerini aktaran baba Halil Çiftçi, kavgaya sert müdahalede bulunan öğretmenin çocuğuna hakarette bulunduğunu iddia etti.

Yaşanan olayı aktaran Çiftçi, “Oğlum İmam Hatip Lisesi 2. sınıf öğrencisiydi. Sıra arkadaşıyla küçük bir tatsızlık yaşadılar. Derslerine giren Tarih öğretmeni de sert müdahalede bulundu. Çocuğumun hiçbir suçu olmamasına rağmen duruma müdahale eden öğretmen kendisine hakarette bulundu.  Diğer çocuğa ise hiç karışmadı. Ardından çocuğumu müdürün yanına gönderdi. Müdür de aynı şekilde kendisine hakaret etti.  Oğlum bana bunları söyleyince okula gitmemesini söyledim” dedi. 

“Öğretmeni şikayet etmek için çıkmıştı..”

Çocuğunun kendisine hakaret eden öğretmeni şikâyet etmek için evden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadığını dile getiren Baba Çiftçi, “Kendisinden haber alamayınca okuluna gittim. Öğretmenle görüşmek istedim ama beni görüştürmediler. Bana öğretmenin izne çıktığını söylediler. Ondan sonra okuldan ayrılıp emniyete başvurdum ama oradan da bir sonuç alamadım”  ifadelerini kullandı.

Çocuğuna dair hiçbir ize rastlamadığını belirten Çiftçi, “Beraber top oynamaya gittikleri arkadaşları bile herhangi bir ip ucu vermediler. Kime sorduysam bilmiyorum görmedim dediler. Bu konuda vicdan sahiplerinin konuya duyarlı olmasını ve çocuğuma dair bir ize rastlayan olursa polise haber vermesini bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Gözyaşları içinde konuşan acılı anne İslim Çiftçi ise çocuğunun bulunması için yetkililerden yardım istedi. (Sedat Kuşulay/Mustafa Bikeç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir