• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
İmam hatip lisesinden üstün başarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak ismi değiştirilen Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesi, içlerinde 2 tıp fakültesi ve bir hukuk fakültesi olmak üzere toplamda 74 öğrenciyi bu yıl üniversiteye yerleştirdi.

Yakaladıkları başarının sırrı hakkında İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Diyarbakır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mutlu Saylık, geçen yıl bir öğrencilerinin ilk defa tıp fakültesini kazandığını belirterek bu başarının temelinde eğitimde kaliteye önem vermelerinin yattığını söyledi.

“Böyle bir başarı elde etmek bizi sevindiriyor”

Elde edilen başarı oranlarının kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Saylık, “Bu seneki başarı oranımız yüzde 57 civarındadır. Bu da küçümsenecek bir başarı değil. Kültür dersleriyle beraber mesleki dersler de veriyoruz. Bu şartlara rağmen böyle bir başarı elde etmek bizi sevindiriyor. Okulumuzun başarı oranının yüksek olmasının sebebi, öncelikle sağlam bir disiplinin olmasıdır. Görevli arkadaşlarımızla ekip halinde çalışıyoruz. Geçen sene ilk defa tıp fakültesi çıkarmıştık. Bu sene de iki tıp, bir hukuk, 4 eğitim, 4 mühendislik ve 42 ilahiyat fakültesi kazanan öğrencimiz oldu. Zannedersem tüm imam hatip liselerinde en başarılı okullardan biriyiz.” dedi.

İmam hatip meslek dersleri öğretmenleri noktasında öğretmen açıklarının olduğunu kaydeden Saylık, yapılacak ilk atamalarla okullarına yeteri kadar meslek dersleri öğretmeni verilmesini istedi.

“İmam hatiplerdeki kalitenin düşmemesine dikkat etmek gerekir”

Eğitimde kaliteye önem verdiklerini aktaran Saylık, “İmam hatip meslek dersleri öğretmenleri noktasında öğretmen açıklarımız var. İnşallah ilk atamalarda yeteri derecede kontenjan verilir ve okulumuza yeteri derecede meslek dersleri öğretmeni atanır.  Bugün imam hatiplere çok sayıda öğrencinin gelmesi kalite sorununu ortaya çıkarabilir. Biz, bu kalitenin düşmemesi için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Bundan sonra yapılacak en önemli şey imam hatiplerdeki kalitenin düşmemesine dikkat etmek ve düşmesine sebep olabilecek engelleri ortadan kaldırmaktır. İnşallah tüm gücümüzle bu kaliteyi sağlamaya çalışacağız.” diye belirtti.  

“Son yıllarda imam hatip okullarına yoğun teveccüh var”

Son yıllarda imam hatip okullarına teveccühün arttığına dikkat çeken Saylık, “Son bir iki yıldır imam hatip okullarına yoğun bir teveccüh var. Örneğin biz geçen sene 172 öğrenci aldık. Bu sene 272 kontenjan girdik. Diğer okullar da kontenjanlarını artırdılar. Kapasitemizi sonuna kadar zorluyoruz. İmam hatip liselerimizde hem kültür hem de mesleki açıdan dersler var. Öğrencilerimizin dini açıdan eğitim alması, ahlaki açıdan iyi davranışlar sergilemelerine vesile oluyor. Vatandaşlarımız öğrencilerini imam hatibe göndererek sağlıklı bir nesil yetişeceğini düşünüyorlar. Bu nedenden dolayı bizi tercih ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Veliler çocuklarını okullara kaydettikten sonra onlara sahip çıksınlar”

Son olarak öğrenci velilerine bazı tavsiyelerde bulunan Saylık, “Velilere tavsiyemiz, çocuklarını okullara kaydettikten sonra onlara sahip çıksınlar. Sağlam, sağlıklı bir nesil yetiştirmek istiyorsak çocuklarımıza her yerde sahip çıkacağız. Biz yetişkinler üzerimize düşeni yaparsak inşallah neslimiz açısından da güzel sonuçlar alınacaktır.” şeklinde konuştu. (Fikret Özkan / Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir