• DOLAR 32.445
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2479.976
  • ...
Otogar sakinleri belediyeyi protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve 30 Ağustos’ta açılması planlanan yeni otogarın içerisindeki işyeri ve yazıhanelerin kira fiyatlarının yüksek olduğunu savunan işletmeci ve yazıhane sahipleri duruma tepki göstermek amacı ile otogar giriş kapısında eylem yaptılar.

Merkez Akdeniz ilçesinde bulunan otogar girişinde toplanan işletmeciler ve yazıhane sahipleri, şehirlerarası otobüsler ile ilçe otobüslerinin otogardan çıkışını bir süre geciktirdiler ve alkışlayarak büyükşehir belediyesine tepki gösterdiler.

Otogar önünde işletmeciler adına açıklamalarda bulunan Mersin Otogarcılar ve Yazıhaneciler Derneği Genel Sekreteri Veli Tol, yeni otogar için yapılacak ihalenin kendileri açısından tam bir yıkım olduğunu belirtti. Tol, “45 gün önce süreç başladığında aylık 20 bin lira artı KDV tutarında kiradan söz ediliyordu. İhale ertelendi. Gelinen noktada kimi yazıhaneler için senelik 42 bin lira, kimi yazıhaneler için senelik 70 bin lira, 80 bin lira isteniyor. Dükkânlar için ise mevcut otogardakinden çok daha yüksek kiralar isteniyor. Biz şu anda 5 bin 500 lira kira ödüyoruz. Yeni otogarda 42 bin ila 70 bin lira arasında kira ödersek yüzde bin 200’lük artış olacak. Bu artış hak mıdır? Belediyenin asıl gelir kaynağı otobüslerden alınan giriş çıkış ücretidir. Buradaki işletmeler belediyeye bu kalem için 5,5 milyon lira zaten ödemektedir” dedi.

Belediyenin bugüne kadar hiçbir ihaleyi reklam panolarından ilan etmediğini, sadece otogar ihalesini ilan ettiğine dikkat çeken Tol, “Siz otogar esnafından ne istiyoruz. Otogar esnafını bitirmeye yönelik yaptırımlardan vazgeçin” diye konuştu.

Otogar girişinde bir araya gelen grup, eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir