• DOLAR 32.449
  • EURO 34.471
  • ALTIN 2489.27
  • ...
Dilencilerin çoğu Suriyeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, 18 Temmuz 2014 tarihinde Mersin Valiliği bünyesinde başlatılan ve Akdeniz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve emniyet görevlileri ile birlikte, sokakta çalıştırılan ve dilendirilen çocuklara yönelik uygulamaları devam ediyor.

Kent merkezi, cami önleri ve trafik ışıklarında uygulama yapan zabıta ekipleri, buralarda su satan, araç camlarını silen, peçete satan, baskül ile tartı yapan veya dilenen çocukları alarak ailelerine teslim etti.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, 18 Temmuz’dan buyana yapılan uygulamalarda, 156 çocuğa ulaşıldığı belirtildi. Ulaşılan ve alıkonulan çocuklardan 13'ünün Mersin’de ikamet ettiği diğer 143 çocuğun ise Suriye’de ki iç savaştan kaçıp Mersin’e yerleşen çocuklar olduğu açıklandı.

Sokaktan alıkonulan çocukların Arapça bilen bir ekip tarafından ailelerine teslim edildiği ifade edilirken ailelerin ise hırsızlara, uyuşturuculara ve organ mafyasına karşı uyarıldığı belirtildi.

‘Mülteciler sorununa kalıcı çözüm üretilmeli’
Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk, yaptığı açıklamada, Türkiye’ye yerleşen Suriyeli mülteciler sorununun büyük bir sosyal soruna dönüştüğüne dikkat çekerek devlet ve hükümet yetkililerinin, soruna kalıcı ve ciddi çözümler üretmesi için kapsamlı projeler üretmesi gerektiğinin altını çizdi.  (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir