• DOLAR 32.624
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2422.332
  • ...
`Paralel Yapı` Operasyonunda 4 Polis Teslim Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan polislerden Gaffur Ataç, Kürşat Durmuş, Selman Yuyucu ve Oğuzhan Ceylan adliyeye gelerek teslim oldu.

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğince, savcılığın itirazı üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılan Ataç, Durmuş, Yuyucu ve Ceylan avukatlarıyla birlikte Çağlayan`daki İstanbul Adalet Sarayı`na geldi.

Şüpheliler ve avukatları adli makamlara teslim olmadan önce adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Avukat Ömer Turanlı, haklarında yakalama kararı çıkarıldığından beri müvekkillerinin ifade vermeye hazır olduklarını ancak cuma gününden bu yana 4 kişinin sorgusunun yapılabildiğini savundu.

"Hakimin iş yoğunlu var"

İfade vermeye hazır olan müvekkillerini adliyeye getirdiklerini ifade eden Turanlı, şöyle devam etti:

"Demek ki müvekkillerimiz cuma günü teslim olsaydılar, bir hafta 10 gün nezarette kalacaklardı. Adliyede sorgu yapan altı hakimden üçü izinli. Onların da iş yoğunluğu var. Hakimlerin belirli bir enerjisi var. Müvekkillerimizi getirmek istediğimizi söyledik. Bize `yarın gelin` dedi. Buraya altı hakim yerine 50 hakim verin. Bakın yargılama faaliyetleri seri yürüyor mu, yürümüyor mu? Bütün bu aksaklıkların ana sebebi hakimlerimiz değil, sulh ceza mahkemelerini kuran iradedir."

Teslim olan polislerden eski emniyet amiri Gaffur Ataç da cuma akşamından bu yana haklarındaki yakalama kararının uygulanması için beklediğini, ifade vermeye hazır olduğunu belirterek, "Kaçmadık, kaçmayız. Kanunların ve hukukun dışında hiçbir şey yapmadık. Savcıların talimatlarını, hakimlerin kararlarını uyguladık. Şu anda da yine talimatlar verilirse yine uygularız" dedi.

Şüphelilerden Kürşat Durmuş da 15 yıldır polislik yaptığını, polis memuru bir babanın oğlu olduğunu ifade ederek, adaletin tecelli etmesini beklediğini söyledi.

Teslim olmak için metrobüse binerek adliyeye geldiğini dile getiren Oğuzhan Ceylan da "2 yıldır İstanbul`da değilim. Şırnak`ta terörle mücadelede görev yapıyorum. Casusuluk suçlaması doğruysa 2013 Kasım Aralık aylarındaki gerçekleştirildiği iddia edilen birtakım görüşmelerden dolayı beni casuslukla itham ediyorlar. Ben 2 senedir burada değilim ki" diye konuştu.

Selman Yuyucu da kaçacak bir şey yapmadığını öne sürdü.

Açıklamanın ardından teslim olan şüpheliler, avukatlarıyla birlikte adliyeye girerek, sorguları yapılmak üzere nöbetçi hakimliğin bulunduğu kata çıktılar.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir