• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

BURSA - Cumhurbaşkanı seçimi resmi olmayan sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyetinin 12. Cumhurbaşkanı oldu. Türkiye tarihinde bir ilke sahne olan ve cumhurbaşkanını direk olarak halkın belirlediği seçimin sonuçlarını değerlendiren Bursalı STK başkanları, ülkede gündeminde ilk sırayı yeniden istikrar ve ekonomik büyümenin alması gerektiğini belirttiler.

Halk, huzur, güven ve istikrar istiyor”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın  Cumhurbaşkanı seçilmesini değerlendiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. Başkan Çepni, Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ın kendisine duyulan güveni, görev süresince daha da genişleterek; kardeşlik ortamını tesis etmesi için çabalaması gerektiğine vurgu yaptı. Halkın huzur, güven ve istikrar istediğini kaydeden Çepni, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bu doğrultuda beklentilerinin olduğunu dile getirdi.

“Komşu ülkelerle yaşanan belirsizlik durumu ortadan kalkmalı”
Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı da “Bugünden itibaren gündemimizde yeniden istikrar ve ekonominin yer almasını diliyoruz. Ülkemizin hedeflediği büyüme hızını yakalaması için siyasi gündemin, ülkemizin hem uluslararası ekonomik riskler hem de komşu ülkelerde yaşanan belirsizlik ortamına çözüm sağlayacak kararlar üzerine kurulmasını ve bu sayede üretim ve iktisadi büyümenin konuşulmasının sağlanmasını ümit ediyoruz” dedi.

Türkiye’de ilk defa Cumhur’un başkanını kendi iradesiyle seçtiğini anımsatan BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, “Milletimiz hem tarihinin seyrini değiştirmiş hem de gelecek nesillerin gururla anacakları demokratikleşme yolunda önemli bir seçim gerçekleştirmiştir” diye konuştu.

“Her şeyin başı istikrar”
Türkiye ekonomisinin istikrarlı büyüyen bir ekonomi olduğuna değinen Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Balabanoğlu ise ekonomik büyümenin ancak siyasi istikrarla olabileceğine dikkati çekti.

Balabanoğlu şunları söyledi: “2023 yılında, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak, kişi başına düşen milli gelirin 25 bin dolara çıkması, 500 milyar dolar ihracat gerçekleştirmek ve 2 trilyon dolar GSMH’ya ulaşmak gibi hedeflerin yakalanabilmesi için istikrarın devam etmesi gerekiyor. Bu bağlamda daha zengin ve daha güçlü bir Türkiye için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a başarılar diliyorum” diye konuştu.

“Türkiye birçok açıdan sıçrama yapacaktır”
ASKON Bursa Şubesi Başkanı Ali Turgut ise, “Ülkemiz tarihi bir dönemin başlangıç noktasında bir seçim gerçekleştirmiştir. Bu gelişmelerle birlikte ülkemizin birçok açıdan sıçrama yapacağına ilişkin beklentilere karşılık olacağına inanıyoruz. Artık Türkiye’nin gerçek gündemi olan ekonomisine yönelmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu. (Zeki Aras - İLKHA)