• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
TOKİ'lerde sorunlar bitmek bilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van’ın Edremit TOKİ 9. Etap ve 1. Etapta yaşanan sorunlar vatandaşları canından bezdirdi. Yaklaşık 3 aydan bu yana patlak olan su borusundan akan suyun boşa akması ve buna duyarsız kalan yetkililere tepki yağdı.

Edremit TOKİ 9. Etap ve 1. Etapta yaşanan su patlağı sorununa tepki gösteren TOKİ sakinleri 3 aydan bu yana su borusunun patlaması sonucu soyun boş yere aktığını belirterek, bunu yetkililere defalarca bildirmelerine rağmen sorunun çözülmediğini belirtiler.

Su borularının patlamasından dolayı TOKİ yollarında çökmeler meydana geldiğini belirten TOKİ sakinleri, konutlarda işçiliğin doğru düzgün yapılmadığını öne sürerek her gün bu tür sorunlarla karşılaştıklarını söylediler.

“Su patlamasından dolayı su kesintileri oluyor”
Edremit TOKİ sakinlerinden Avni Başak, 3 aydan bu yana su borusu patlağının onarılmadığını belirterek, “Yukarıda bir su patlamış, okulun oradan buraya kadar gelmiş. Su onarılmamış sadece kesilmiş. 3 aydır bu su var. Bu olay ile ilgili yönetime ve belediyeye gittik, yönetim yapan firmanın sorunu olduğunu söylüyor, belediye de onlara teslim edilmediğini söylüyor, şuana kadar hiç kimseye su faturası gelmemiş. Aboneliklerimiz var, kayıtlarımız var ama su faturası gelmiyor. Belediye ‘biz karışmıyoruz, gidin yolu kim yapmışsa o yapsın’ diyor, yönetim de diyor belediye yapsın, öyle ortada kalmışız. Bizim etaplarımız depoya yakın olduğu için buralarda su kesintisi olmuyor fakat aşağıdaki etaplarda buradaki su patlamasından dolayı su kesintileri oluyor, su sıkıntıları vardır. 4. etabın orada da su patlaması var ve yolda çökme oluşmuştur.”  diye konuştu.


 

“İstinat duvarları her an çökebilir”
Başak, altyapının düzgün olmadığı için, işçilik düzgün bir şekilde yapılmadığı için sürekli bu tür sorunlarla karşılaştıklarını belirterek, “Her gün bir su patlaması, bir asfalt çökmesi yaşanıyor TOKİ’de. Asfalt çökmelerinden sonra asfaltın altı boşalıyor. Her bir parke taşının ağırlı en az 2,5 kilodur. Allah korusun bir çocuğumuzun ayağına düşerse ne olacak. İstinat duvarları da tehlike arz ediyor, her an çökebilir. Aşağı da arabalarını park eden vatandaşlar var, belki bu duvarı görmüyorlar ama bu istinat duvarı tehlike arz ediyor, çöktüğünde Allah korusun aşağıda park eden arabaların üzerine çökecektir.” ifadelerini kullandı.


 

“Yönetimden şikâyetçiyiz”
Site sakinlerin Fatih Kaya ise, yönetimin işini yapmadığını öne sürerek, “Su borusu okulun hemen yanında patladığı için okula da zarar verebilir, alanın tamamı dolgu olduğundan dolayı hemen kalkabilir. 3 aydan fazladır bu su patlamış ve hiç kimse bakmıyor, yönetim bundan sorumludur fakat yönetim bakmıyor. Yönetimden de şikâyetçiyiz, aidat alınıyor, aidat vermeyenler icraya veriliyor. Görevlerini yapmıyorlar, bir kapıcı tutmuşlar 3 tane bloka bakıyor. Kapıcılar işlerini yetiştiremiyorlar, çöpler toplanılmıyor, binaların içinde dehşet kokular var yani var da var.” şeklinde konuştu.


 

"Site yönetiminin su hatlarıyla bağlantısı olamaz"
Telefonla kendisine ulaştığımız Edremit TOKİ Yönetim Müdürü Fuat Elaltunkara, yönetim ile ilgili yapılan iddialara cevaben, “Site yönetiminin herhangi bir şekilde su hatlarıyla bir bağlantısı olamaz. Patlağın olduğu yerler ana şebeke hattı patlağıdır. Mesela bu patlak TOKİ’de değil de normal bir yerde caddede su patlarsa bu kimin sorumluluğunda olur? Ya da bu sıkıntıyı çözme işi kimin olur? Elbette Belediye ya da o işi yapan müteahhit firmanın işidir. Burada da belediyeye teslimat konusu olmadığı için müteahhit firmanın uhdesinde olan bir durumdur. 4. Etabın yanında olan su patlağı ise yeni olan bir olaydır, bu konuda muhatap olan firmadır. Firmaya bilgi verilmiş ve kendileri gelip yapacaklarını belirtmişler.” dedi.


 

Yönetimin işlerini yapmadıkları ve temizlik konusundaki iddialarla ilgili de açıklama yapan Elaltunkara, “Bu konular asılsızdır, biz hesap kitap yaparken hangi elemanın gücü ne kadardır onun üzerinden gidiyoruz. Biz kimseye kaldıramayacağından fazla yük vermiyoruz ki, bir personelin kaldırabileceği yük 3 binadır. 3 bina da gayet normal bir rakamdır biz bunu Türkiye’nin her yerinde uyguluyoruz ve hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Çöp konusu ise vatandaşlar ile ilgili sıkıntıdır çünkü çöp toplama saatimiz var bu saatlerin dışında çöp bırakıldığında sıkıntı oluyor. Bizler defalarca kez çöpleri sızdırmayacak şekilde poşetleyerek saatinde kapılarınızın önüne bırakın dedik fakat buna uymayan vatandaşlar çöp toplama saatinden sonra çöpünü bıraktığında bir sonraki güne kalıyor ve poşetlemezlerse elbette koku yapar ve bunun sorumlusu da biz değiliz.” diye konuştu. (Cihad Coşar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir