• DOLAR 32.601
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2411.571
  • ...
Rapor haline gelen engelli sorunları çözüm bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da engellilerin sorunlarının tespitine yönelik çalışmalar devam ediyor. ‘Karacadağ Kalkınma Ajansından Faaliyet Desteği Programı’ kapsamında yürütülen ve Bedensel Engelliler Derneği ile iş birliği içerisinde tamamlanan proje, engellilerin birçok sorununu içerisinde barındırıyor.

Engelliler, sorunlarının tespiti için hazırlanan bu raporun yetkililer tarafından göz önüne alınmasını bekliyor.

Şanlıurfa’da yaşayan engelli bireylerin ailelerin araştırılması projesinde proje koordinatörlüğünü yürüten Şanlıurfa Kalkınma Derneği Başkanı Mehmet Yumuşak, hazırladıkları bu raporun bundan sonra Şanlıurfa ilinde yapılacak olan engellilere yönelik çalışmalarda bir rehber olacağını umduklarını söyledi.

Proje çalışmalarına değinen Yumuşak, “Projemiz bir araştırma projesidir. Şanlıurfa’da yaşayan engelli bireylerin sorunlarını ve toplumsal hayata yaşadıkları zorlukları araştırdık. Proje sonuçlarını bir rapor haline getirdik. Engellilerin toplumda yaşadıkları sorunlar ve bu sorunlara çözüm önerileri sunduk.” diye konuştu.

Şanlıurfa’da engelli bireylerin istihdam sorunu olduğunu ifade eden Yumuşak, Engellilerin işsizlik oranının yüzde 46 olduğunu, engellilerin bu konuda kamu kuruluşlarından beklentilerinin olduğunu söyledi.

Yumuşak, “Engellilerin ilimizde özellikle erişilebilirlik sorunları olduklarını gördük. Caddede, sokaklarda, park alanlarında… Ayrıca yine engellilerimiz kamu kurumlarında sosyal faaliyet noktasında beklentileri bulunmaktadır. Sosyal faaliyetlerin azlığı engellilerimiz için bir sorun teşkil ediyor. Şanlıurfa ilinde ayrıca engellilere yönelik oluşmuş olan olumsuz algılar engellilerde psikolojik etki oluşturmaktadır. Bu olumsuz algının kaldırılması noktasında toplum olarak iş birliği içerisinde bulunmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Engellilere bir umut olacak olan bu raporun gelecekte yapılacak çalışmalara yardımcı olmasını umduklarını belirten Yumuşak, hazırladıkları bu raporu tüm kamu kurumlarına göndereceklerini söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir