• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
`Çocuğum Gelmeden Bu Çadırı Terk Etmeyeceğim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çocukları PKK tarafından dağa götürülen ailelerin Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda başlattığı oturma eylemi devam ediyor. Yaklaşık 3 ay önce oturma eylemine başlayan aileler, çocukları gelmeden eylemlerine son vermeyeceklerini belirtiyor.

PKK tarafından dağa götürülen oğlu Habib Kindan için oturma eylemi yapan Zahide Kindan, oğlunun dağda kalmasını istemediğini söyledi.

“Çocuğum gelmeden bu çadırı terk etmeyeceğim”
Oğlunun dağa gittiğini öğrendikten sonra birçok yere başvurduklarını aktaran Kindan, “Oğlumun dağa gittiğini öğrendiğimde belediyeye gittik. Bizimle ilgilenmediler ve bir şey bilmediklerini söylediler. 3 aya yakın buradayım. Çocuğumuz gelmediği için çok üzüntülüyüz. Çocuklarımız gelmeden bu çadırı terk etmeyiz.” dedi.

“Çocuğumun dağda olmasını istemem”
Yaşadıkları acının büyük olduğunu kaydeden Kindan, annelerin gözyaşı dökmesini istemediğini kaydetti. Kindan, “Herkes çocuklarıyla mutlu bir hayat yaşıyor. Biz ise burada bekliyoruz. Ben de akşam yemeğinde çocuklarımla beraber oturmayı isterim. Bu acıyı ancak bir anne bilir, başka kimse bilemez.  Ben, çocuğumun dağda olmasını istemem. Habib’i Allah bana verdi ancak o benden alır. O, bana Allah’ın bir emanetidir. Emanetimi göndersinler.” diye konuştu.

(Hamza Adiyaman / Hüseyin İçli – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir