• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Suriyeli alimler Adana Müftüsünü ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA – Suriyeli âlimlerden oluşan bir heyet, Adana`da yaşayan Suriyeli vatandaşların yaşadıkları bazı sorunları konuşmak üzere Adana Müftüsü Arif Gökçe’yi makamında ziyaret etti. Suriye heyetinin ziyaretinde Adana il müftü yardımcısı Sezai Erdal ve il vaizi İdris Polat hazır bulundu.

Suriyeli heyet; Suriyeli vatandaşların, toplum olarak Türk toplumuna uyum sağlaması ve sorunsuz bir şekilde yaşayabilmeleri için vaaz ve nasihate çok ihtiyaçlarının olduğunu, Suriyelilerin yoğunlukta olduğu mahallelerin camilerinde vaaz ve sohbet programlarının yapılması taleplerini Adana Müftüsü Gökçe’ye ilettiler.

Müftü Gökçe ise Suriyeli âlimlerden oluşan bir dernek kurmalarını böylece Suriyelilerin sorunlarının çözümünde daha iyi bir hizmet verileceğini aynı zamanda Adana Müftülüğünün bu çalışmalarında onlara rehberlik edeceğini belirterek, “İnşallah en kısa zamanda anayurdunuza dönersiniz.” dedi. Suriyeli âlimler heyeti, bir dernek kurmak ve İl Müftülüğü rehberliğinde Suriye vatandaşlarına hizmet etme kararıyla ayrıldılar.

Ziyarete gelen Suriyeli âlimler, Abdulaziz Şebek, İmad Hüseyin, Sariya El Cundî, Muhammed Cuma Vâhid, Abdurrezzak Cüneyd, Muhammed Ali, Muhammed Hasan ve Cüneyd Cüneyd  dostça karşılanma ve kendilerine sunulan din hizmetlerinden dolayı çok memnun olduklarını dile getirdiler. (Yunus Emre-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir