• DOLAR 32.332
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2282.433
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 28 Eylül Çarşamba Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Doğuş Gazetesi; `Şehir Merkezinde Çatışma: 5 Ölü, 5 Yaralı`
Batman`da bir vatandaşın aracını gasp eden 3 PKK`lı ile polisler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 3 PKK`lı öldürülürken, 3`ü polis 5 kişi yaralandı. Çatışma sırasında olay yerinde geçmekte olan 8 aylık hamile bir kadın ile 4 yaşındaki kızı da öldü.

`Annesi Kurşunlara Hedef Oldu, O Hayata Tutundu`
Batman`da, PKK`lılarla polisler arasındaki çatışmada yaşamını yitiren 8 aylık hamile Mizgin Doğru`nun 4 kızı vardı. En büyük isteği olan erkek evladını göremeden kurşunlara hedef oldu.

Anne karnında yetim kalan 8 aylık bebek Özel Batman Dünya Hastanesi doktorlarının yoğun çabası sonucu hayata tutundu.

Mezopotamya Gazetesi; `Anız Yakmanın Zararları Anlatıldı`
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik elemanları köylerde vatandaşlarla toplantılar düzenleyerek Anız yakmanın zararlarını anlattı.

`Bin 500 Köye 350 Bin Kitap Dağıtılacak`
T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Deniz Bank işbirliğiyle 2009 yılında başlatılan "Tarım Bilgi Seti Projesi" büyüyerek devam ediyor. 2009 yılında "Bin Köye Yüz Bin Kitap" sloganıyla uygulanan proje, 2010 yılında 1500 Köye 150 Bin Kitap, 2011 yılında ise daha önce kitap gönderilmeyen 1000 Köye 100 Bin Kitap gönderilerek genişletildi.

Medya Gazetesi; `Batman Acıyla Uyandı!`
Batman`da gece yarısı çıkan sıcak çatışmada 2 vatandaş yaşamını yitirirken, bir polisin beyin ölümü gerçekleşirken, 3 PKK`lı da öldürüldü.

`STK`lar: Ölümler Yüreğimizi Acıtıyor`
Batman`da sivil toplum kuruluşları ortak bir açıklama yaparak, son dönemlerde artan çatışma ortamından kaygılı olduklarını dile getirdi. Aralarında Batman Barosunun da bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri, herkese çağrıda bulunarak olayların sona ermesini istedi.

Pusula Gazetesi; `Kanlı gece;2 Ölü, 5 Yaralı`
Batman`da polis otosuna düzenlenen saldırıda olay yerinde geçmekte olan bir kadınla 6 yaşındaki kızı öldü. İkisi sivil 5 kişi yaralandı. Saldırının ardından başlatılan operasyonda 3 PKK mensubu ölü olarak ele geçirildiği belirtildi.

`Yaralanan Komiserin Beyin Ölümü Gerçekleşti`
Saldırı sonucu yaralanan komiser, Adem İlkılıç`ın özel bir hastanede yoğun bakımda tutulduğu ve beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.

Batman Postası Gazetesi; `Gözyaşları Sel Oldu`
Çatışmanın arasında Kör kurşunun hedefi olarak yaşamını yitiren 8 aylık hamile Mizgin ile 4 yaşındaki kızı Sultan Kanirava mezarlığında defnedildi. Yan yana gömülen anne ile kızın defini sırasında gözyaşlarının sel olup aktı.

Batman Gazetesi; `STK`lar Saldırıyı Kınadı`
Batman`da faaliyet yürüten STK`lar 1`i ağır, 3 polisin yaralandığı ve iki sivilin yaşamını yitirdiği saldırı olayı kınadı.

Çağdaş Gazetesi; `Korkunç Gece!`
Batman`da, polis otosuna saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda iki ateş arasında kalan 8 aylık hamile bir kadın ile 6 yaşındaki kızı hayatını kaybetti. Olayda biri baş komiser beş kişi yaralandı. Üç örgüt elemanı ise öldürüldü.

Gap Gazetesi; `Batman`ın Huzuru Kana Bulandı`
Siirt`te 4 genç kızı öldüren PKK, önceki günde Batman`da 2 sivilin ölümüne neden oldu. Batman`da, Pazartesi gecesi saat:23.00 sularında polis ekipleri ve sivil vatandaşlar üzerine bir otomobilden uzun namlulu silahlarla ateş açan PKK`lı 3 terörist, 8 aylık hamile bir kadın ile 4 yaşındaki kızını öldürdü.

Veysi Rüzgâr, Halid Coşkun - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir