• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Kadirov`un 500 Kişilik Suikast Listesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katliam sırasında bir araçtan Çeçenlerin üzerine ateş edilirken 2 araç da sokak başlarını tutarak katillerin kolayca kaçmasına yardım etmiş. Çeçen cinayetlerine karışan Rus ajanlarından ikisinin ismine ulaşıldı: Alexandre Garkov ve Nadim Ayupov!

Çeçen Komutan Berkkhazh ile korumaları Rüstem Altemirol ve Zavrbek Amriev İstanbul Zeytinburnu`nda sokak ortasında öldüren Rusları yakalamak için seferber olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, İstihbarat ve Asayiş ekipleri Çeçen cinayetlerine karışan Ruslardan ikisini tespit etti.  Çeçenleri öldüren silahı kullanan şahsın Alexandre Garkov adında bir Rus ajanı olduğu ortaya çıktı. Katil Rus`un Türkiye`ye 2 Eylül`de gelerek Sultanahmet`te bir otelde kaldığı bilgisine ulaşıldı. Ajanın İstanbul Aksaray`da faaliyet gösteren bir otomobil kiralama şirketinden araç kiraladığı belirtildi.  Zeytinburnu`ndaki 3 Çeçen`i öldüren 2 Rus ajanından diğerinin ise Nadim Ayupov adındaki Rus ajanı olduğu öğrenildi. Ayupov`un cinayetten hemen sonra İstanbul Atatürk Havalimanı`ndan yurtdışına çıktığı iddia ediliyor.

Sokağın başları araçlarla tutulmuş

Öte yandan Çeçen cinayetleriyle ilgili ilginç ayrıntılar da öğrenildi. 16 Eylül`de Çeçenler`e yönelik gerçekleştirilen saldırıda, saldırının yapıldığı sokağın başının iki araçla tutulduğu ifade ediliyor. Bu araçların, silahları kullanan Rus ajanlarının saldırır ardından rahatlıkla olay yerinden uzaklaşmaları için sokağa araç-giriş çıkışını engelledikleri belirtiliyor.

Kadirov 500 kişilik liste hazırladı

Çeçen cinayetlerinin 500 kişilik bir infaz listesi doğrultusunda hazırlandığı iddia ediliyor. Avusturya`ya kaçan Umor İsrailov adındaki eski bir Çeçen direnişçi geçtiğimiz yıllarda Zetin Gazetesi`ne konuşmuş ve  Rus yanlısı Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov`un, zamanında Rusya`ya karşı savaşmış Çeçenlerden oluşan bir infaz listesi hazırlayarak bu listeyi Rusya Lideri Vlademir Putin`e verdiğini söylemişti. İstanbul`da sokak ortasında öldürülen Çeçenlerin de bu listede olduğu iddia ediliyor.

Milli Gazete

Bu haberler de ilginizi çekebilir