• DOLAR 32.431
  • EURO 34.46
  • ALTIN 2490.641
  • ...
Gazze`de Günün Özeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tunus`un Başkent`i Tunus`ta toplanan yüzlerce kişi, "Gazze`li Çocuklar" adı altında Filistin halkına destek gösterisi düzenledi.

İsrail`in Gazze`ye saldırıları, Brüksel`de yüzlerce kişinin katıldığı ``Filistin için Beyaz Yürüyüş`` adlı etkinlikte protesto edildi.

Malezya`nın başkenti Kuala Lumpur`da toplanan yüzlerce kişi, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıları protesto etti.

İsrail`in Gazze`ye düzenlediği saldırıda 13 yaşındaki Filistinli kız çocuğu Ayşe eş-Şair`in hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail, Gazze`de 120 hedefi vurdu

İsrail ordusunun sosyal paylaşım sitesi Twitter`daki hesabından yapılan açıklamada, cuma günü sabah 08.00 itibariyle sona eren ateşkes süresinden pazar sabahına kadar, Gazze`de 120 hedefin vurulduğu belirtildi.

Gazze`deki Cibaliya Mülteci Kampı`na İsrail savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırılarında, 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi`nin Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda, bir kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze Şeridi`nden İsrail`in güneyine sabah saatlerinde 2 roket atıldığı iddia edildi.

İsrail, Gazze`de camileri vurmaya devam ediyor

İsrail ordusu ile Filistinli gruplar arasındaki geçici ateşkesin sona ermesinin ardından, devam eden hava saldırılarında harabeye dönen, Eş-Şati Mülteci Kampı`ndaki El Suusi Camii`nde namaz kılmaya devam ediyor.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, bu sabah Batı Şeria`nın çeşitli kentlerinde çoğu Hamas üyesi 11 Filistinli`nin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltı operasyonlarının ordu ve İç İstihbarat Birimi Şabak`ın işbirliği ile gerçekleştirildiğine işaret edilen açıklamada, söz konusu Filistinlilerin çeşitli nedenlerle "arandıkları" ve sorgularının yapılması için özel birime sevk edildiği kaydedildi.

Gazze`nin Deyr el-Belah bölgesinde düzenlenen saldırıda, bir çocuğun öldüğü ve yaralananların olduğu bildirildi.

Netanyahu`ya istifa çağrısı

İşçi Partisi milletvekili Eitan Cabel, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu`ya istifa çağrısında bulundu. Netanyahu`yu bu durum dolayısıyla istifaya çağıran Cabel, "Netanyahu`nun tutumu ve hedeflerini karşısında İsrail halkının kafası karışmış durumda" ifadelerini kullandı.

Gazze`deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Deyr el-Belah bölgesindeki bir tarım arazisine düzenlediği saldırıda Ahmed el-Mısri (13) isimli bir çocuğun öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını söyledi.

Fetih Hareketi`nin üst düzey yetkililerinden ve kalıcı ateşkes görüşmelerini yürüten Filistin Heyetinin Başkanı Azzam el-Ahmed, İsrail tarafının müzakerelere dönmek için ön şart dayatmasını kabul etmeyeceklerini belirtti.

Ahmed, Kahire`de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Eğer İsrail heyetinin Kahire`ye (müzakerelere) dönmek için ön şart dayattığını teyit edersek, müzakerelere devam etmek için sunulan hiçbir şartı kabul etmeyeceğiz" dedi.

İsrail Filistinli çocukları öldürmeye devam ediyor

Deyr el-Belah bölgesineki bir tarım arazisine düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Ahmed el-Mısri (13) isimli Filistinli çocuk için cenaze töreni düzenlendi.

Batı Şeria`nın El-Halil kentinde yaralanan 9 yaşındaki Halil Muhammed el-Anati kaldırıldığı El-Halil Devlet Hastanesine hayatını kaybetti.

Başbakan Binyamin Netanyahu, "Koruyucu Hat operasyonu devam ediyor. İsrail çatışma altında müzakere etmeyecek" dedi.

Tel Aviv’de Savunma Bakanlığı binasında yapılan bakanlar kurulu toplantısı öncesinde konuşan Netanyahu, "Operasyon amacına ulaşana kadar devam edecek. Ben başından beri operasyonun zaman alabileceğini ve sabır gerektiğini söylemiştim. İsrail ateş altında müzakere etmeyecek, mevcut gerçeği değiştirip ve vatandaşlarına sükunet getirene kadar harekete geçmeye devam edecektir” diye konuştu.

İsrail sivilleri "canlı kalkan" olarak kullandı

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi:
"İsrail ordusu, kara saldırıları sırasında özellikle Huzaa beldesinde sivilleri ve çocukları canlı kalkan olarak kullandı" ifadelerine yer verdi.

Hava saldırılarında, Refah kentinde El-Nehhal ailesine ait bir binanın isabet alması sonucu, binada ciddi hasar meydana geldi, saldırılarda birçok bina hasar gördü.

İsrail mezarlıkları da bombalıyor

Sabah saatlerinde Gazze Merkezde bulunan Şeyh Rıdvan mezarlığı İsrail ordusu tarafından iki kez vuruldu. Saldırı sonucu bir çok kabir zarar gördü.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Katar Dışişleri Bakanı el-Attiye ve Hamas Siyasi Büro Şefi Meşal`le telefon görüşmesi yaptı. Davutoğlu, İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarına çözüm bulunabilmesi için diplomatik çabalarını sürdürüyor.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Merzuk, İsrail ile Filistinli direnişçi gruplar arasında 72 saatlik geçici ateşkese varıldığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirtti. Hamas, müzakerelerin "başarısızlıkla sonuçlanmasının sorumlusunun" İsrail Başbakanı Netanyahu olduğunu belirtti

Gazze`de faaliyet gösteren Kültürel Yaşam Cemiyeti, İsrail saldırılarında yaralanan Gazze`li çocukları "rehabilite etmek" amacıyla hediye dağıttı. "Enkaz arasındaki çocuklar" adı altında başlatılan faaliyet çerçevesinde, Şifa Hastanesi`ndeki yaralı çocuklara palyaçolar eşliğinde hediyeler dağıtıldı.

İsrail`in Gazze`nin Han Yunus kentinde düzenlediği saldırı sonucu, Amani Baraka isimli Filistinli kadın hayatını kaybetti.

Yaralı sayısı 9 bin 881

Gazze`deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Eş-Şeyh Zayid kulelere ve Beyt Hanun kentine İsrail savaş uçakları düzenlediği hava saldırıları sonucunda, aralarında 3 belediye çalışanın da bulunduğu toplam 8 kişi yaralandığını söyledi.

Kudra, Gazze’nin güneyinde yer alan El-Mevası bölgesinde ise bir kadın ile bir çocuk yaralandığını belirtti.

Saldırıların başlamasından bu yana toplam yaralı sayısı ise 9 bin 881 oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir