• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Samsun Müftüsü: Sizi Uyarmazsam Allah Hesabını Sorar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk; Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde düzenlenen 195’inci Sis Dağı Yayla Şenliği’ne katıldı. Müftü Öztürk`ün konuşmasındaki sözleri, şenlikte horon oynayanlara yönelikti. Öztürk, "Kadınlı-erkekli horon oynamak İslam`a göre haram" dedi.

"KADINLI-ERKEKLİ HORON OYNAMAK İSLAM`A GÖRE HARAM"
Kadın ve erkeklerin bir arada horon oynamasını haram olduğunu belirten Müftü Hayrettin Öztürk, şunları söyledi;

“Bunu söylemek benim görevim. Sizi uyarmazsam bana da hesabını Allah sorar. Yanınızdaki kardeşiniz bile olsa kadınlı erkekli el ele tutuşup horon oynayamazsınız. Kadınların kendi aralarında horon oynamalarının İslam’a göre hiçbir sakıncası yoktur. Kendi aralarında oynarlar, kendileri izlerler. Samsun Müftüsü olarak ben bile izleyemem kadınların o horonunu. Siz hiç izleyemezsiniz. Demek ki kadın oynayacak kadınlar izleyecek. Erkek oynayacak, kadın - erkek izleyecek. Kadın erkek karışık şekilde oyun oynamak İslam’a göre haramdır ve hesabı vardır. Türküler de müstehcen olmayacak."

"EĞLENCELERİMİZİ KADINLI-ERKEKLİ KARIŞIK YAPMAYALIM"
Konuşmasının son bölümünde yine eğlence ve horon konusuna değinen Müftü Öztürk, “Yiyelim, içelim, içkiden uzak duralım, kumardan uzak duralım. Eğlencelerimizi yapalım ama kadınlı - erkekli karışık yapmayalım” ifadelerini kullanarak kürsüden indi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir