• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
Yangın söndürmeye giden İtfaiyeciler darp edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl’ün Karlıova ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kantarkaya köyünde çıkan yangına müdahale etmek için giden itfaiye ekipleri, ‘Geç geldikleri’ iddiasıyla köylüler tarafından darp edildi.

Edinilen bilgiye göre, Kantarkaya köyünde dün akşam İsmet Yılmaz’a ait evde bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Köylülerin yangını Karlıova Belediyesi itfaiyesine haber vermesi üzerine itfaiye köye doğru hareket etti. Yangının olduğu eve ulaşan itfaiyeciler,  iddiaya göre, evi yanan vatandaşın yakınları tarafından ‘yangın yerine geç geldiklerini’ iddiasıyla saldırıya uğradı. İtfaiye araçlarına da zarar veren saldırganlar, taşlarla aracın camlarını kırdı. Jandarmanın olay yerine gelmesiyle beraber itfaiye köyden çıkartılarak güvenli bir bölgeye alındı.

Olayda, Karlıova itfaiyesi çalışanlarından Osman Aydemir, Yakup Olgun ve Ahmet Karabağ darp edildi. Vücudunun çeşitli yerlerine alınan darplarla yaralanan itfaiyecilerden Aydemir ve Karabağ Karlıova Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar. Hafif yaralanan Yakup Olgun ise ayakta tedavi edildi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Karlıova Belediyesi Zabıta Baş Komiseri Metin Bingöl, “Yangın ihbarı saat 19.20’de belediyemize yapılmıştır. İhbarı alan personellerimiz zaman kaybetmeden 19.33 de olay yerine hareket etmiştir. 1980 model olan itfaiye aracımız üç buçuk ton suyla olay yerine ne kadar hızlı gidebilir ki. Karlıova ilçesi ve köylerine sadece bir itfaiyemiz ile hizmet veriyoruz. İtfaiyemiz 1980 model olduğundan dolayı çoğu zaman arızalı ve görevini yerine getiremediğinden dolayı çoğu birçok yangına vidanjörle müdahale etmek zorunda kaldık. İtfaiyemize saldıran köylüler personellerimizi ve aracımıza saldırmaları tasvip edilemez” dedi.

Olay hakkında jandarma ekipleri soruşturma başlattı. (Bülent Temiz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir