• DOLAR 32.604
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2488.601
  • ...
SON DAKİKA
Bugün Seçmeni Nasıl Bir Hava Bekliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Türkiye`nin batı ve iç kesimlerini bir kaç gündür etkisi altına alan kuvvetli sağanak ve fırtına Cumhurbaşkanlığı seçim günü etkisini kaybedecek. İstanbul ve Marmara bölgesinin genelinde yağışsız bir hava hakim olacak. Başkent Ankara ile İzmir`de de seçim günü hava güneşli olacak. 

Orta Karadeniz`in kıyı kesimi, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu`nun kuzey kesimleri ile Osmaniye, Hatay`ın kıyı kesimleri ve Adana`nın iç kesimlerinin yükseklerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün akşam saatlerine kadar Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun`un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Kıyı Ege ile zamanla Orta Karadeniz kıyılarında ve yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

Bölgelerimizde hava:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu.

Akdeniz: Az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Osmaniye, Hatay`ın kıyı kesimleri ile Adana`nın iç kesimlerinin yükseklerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık zamanla doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu; Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz`in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün  Samsun`un doğu ilçeleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu; bugün öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir