• DOLAR 32.369
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2325.78
  • ...
 `Hamas`ta israil`i Rezil Edecek Görüntüler Var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, siyonist katil israil ve Filistin direniş grupların arasındaki güç dengelerinin değiştiğini belirterek, Hamas`ın elinde siyonist katil israil ordusunu rezil edecek görüntüler olduğunu belirtti.

Fas`ın başkenti Rabat`tabu yıl Tevhid ve Reform Hareketi tarafından 4`üncüsü düzenlenen buluşmaya katılan Hamdan, "Hamas`ın elinde siyonist katil israil ordusunu rezil edecek görüntüler var" dedi.

Hamdan, "Elimizde, tıpkı siyonist katil israil`in Nahal Oz askeri üssüne Filistinli direnişçiler tarafından düzenlenen baskın benzeri görüntüler var. Bu görüntülerde siyonist katil israil askerlerinin verdiği kayıplar ve direnişçilerin metaneti karşısındaki acziyeti ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Fas Kralı 6`ncı Muhammed`in Filistin halkına verdiği destekten övgüyle söz eden Hamdan, "İslam ümmetinin Filistin direnişinin yanında yer alması, Filistin meselesinde Araplar`ın resmi tutumunun kısmi zaferi, direnişin Gazze`de kazandığı zaferlere katkı sağladı" ifadelerini kullandı.

Hamdan, Gazze`de kalıcı ateşkesin sağlanması için Mısır`da yürütülen müzakerelere katılan Filistin heyetini işaret ederek, "Filistin halkı ve yönetimi birlik ve beraberlik içinde. Mısır`daki Filistin heyeti de birlik oldu ve kucaklayıcı hareket ediyor. Daha önceki yıllarda böyle birşey gerçekleşmemişti" değerlendirmesinde bulundu.

Fetih ve Hamas arasında 23 Nisan`da varılan milli mutabakatı siyonist katil israil`in hazmedemediğini dile getiren Hamdan, saldırıların temel amacının uzlaşı hükümetinin oluşmasını ve özgürleşmeyi engellemek olduğunu kaydetti.

Hamdan, Arap halklarını, Filistin halkının direnişine desteklerini sürdürmeye çağırdı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir