• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Şehid Sayısı Bin 904`e Yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze`de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, yaptığı açıklamada, siyonist katil israil`in Gazze`nin merkezindeki El-Megazi Mülteci Kampı`nda bir motosikleti hedef alması sonucu 56 yaşındaki Abdulhakim Musaddır ile 19 yaşındaki oğlu Mesad`ın hayatını kaybettiğini söyledi.

siyonist katil israil`in bombaladığı İzzeddin el-Kassam Camisi`nin enkazı altından çıkarılan Filistinli cenazelerin kimlik tespitinin yapıldığını belirten Kudra, Muaz Ebu Zeyd isimli Filistinlinin 37, Nidal Bidran`ın 34, Tarık Cadallah`ın ise 25 yaşında olduklarını ifade etti.

Kudra hayatını kaybeden son Filistinlilerle siyonist katil israil`in 7 Temmuz`dan bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının bin 904`e yükseldiğini kaydetti.

siyonist katil israil`in saldırıları sonucu Gazze`de gün geçtikçe ağırlaşan bilanço resmi verilerle, "www.gazasurvey.com" internet sitesinden yayınlanıyor. Sitede ayrıca hayatını kaybedenlerden adları tespit edilebilenlerin tam listesi, vurulan ve tamamen yıkılan ev, cami, okul ve sağlık merkezlerinin sayıları da güncellenerek Dünya kamuoyu ile paylaşılıyor.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze`ye, 7 Temmuz`da havadan ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz`da karadan saldırıya geçmişti. Yaklaşık bir ay süren saldırılardan sonra geçen Salı TSİ 08.00`de, siyonist katil israil ordusu kara birliklerini Gazze`den çektiğini açıklamış, 72 saatlik ateşkes dün saat 08.00`de sona ermişti.

67 HEDEFE SALDIRI

siyonist katil israil ordusu, 72 saatlik ateşkesin sona ermesinin bu yana, Gazze`deki 67 hedefe saldırı düzenlediklerini, Filistinli grupların ise 75 füze attığını bildirdi.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Filistinli grupların ateşkes bittiğinden bu yana 75 füze attığı ve bu füzelerden 5`inin `Demir Kubbe` savunma sistemi ile etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Bu arada siyonist katil israil ordusu, bu gece yarısından sonra, Gazze`deki 33 hedefe saldırı düzenlediklendiğini, Filistinli bazı direniş gruplarının ise bu sabah 4 füze attığını bildirdi.

UÇAKLAR CAMİLERİ VURDU

siyonist katil israil savaş uçaklarının Gazze`de 3 camiyi bombaladığı, camilerden birinin tamamen yıkıldığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre; siyonist katil israil savaş uçaklarının Gazze`nin ez-Zeytun Mahallesinde bulunan Hasan el-Benna camisini bombalaması sonucu, cami tamamen yıkıldı. Caminin çevresindeki evler de büyük zarar gördü.

Ayrıca en-Nuseyrat Mülteci Kampındaki eş-Şüheda ve el-Kassam camilerinin vurulduğu, camilerin büyük kısmının hasar gördüğü belirtildi.

Öte yandan siyonist katil israil savaş uçaklarının, Gazze, Han Yunus ve Refah kentlerinde bazı evleri hedef alarak düzenlediği saldırılarda, 6 evin tamamen yıkıldığı kaydedildi.

Gazze`de şu ana kadar 64 cami tamamen yıkıldı

siyonist katil israil`in bir ayı aşkın süredir Gazze`ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 64 caminin tamamen yıkıldığı bildirildi.

Filistin Din İşleri ve Evkaf Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, 7 Temmuz`dan bu yana devam eden siyonist katil israil saldırılarında şu ana kadar Gazze`de 64 caminin tamamen, 150`sinin ise kısmen yıkıldığı belirtildi.

siyonist katil israil savaş uçakları bu sabah Gazze`deki En-Nuseyrat Mülteci Kampı`nda 2, Ez-Zeytun Mahallesi`nde ise 1 camiyi bombaladı.

İSRAİL`DEN BMGK`YA ÇAĞRI

siyonist katil israil`in BM Daimi Temsilcisi Ron Prosor, BM Güvenlik Konseyi`den (BMGK) "Gazze Şeridi`nin silahsızlandırılması ve Hamas`ın terör örgütü olarak ilan edilmesi" yönünde karar alması çağrısında bulundu.

siyonist katil israil radyosunda yayınlanan habere göre, Prosor, BMGK`yı, Gazze`nin silahsızlandırılması ve Hamas`ın terör örgütü ilan edilmesini talep eden şikayet mektubu gönderdi. Prosor, mektubunda, "Hiç şüphe yok ki Hamas, üyelerine ve Gazze halkına değer vermiyor. Buna karşı siyonist katil israil, ateşkes kapsamında sunulan tüm önerileri kabul etti" iddiasında bulundu.

siyonist katil israil`in şiddete son verilmesi konusunda endişeli olduğunu öne süren Prosor, "Ancak siyonist katil israil, vatandaşları saldırılara maruz kaldıkça müzakereleri kabul etmeyecek" ifadelerini kullandı.

Mısır`da, söz konusu "geçici ateşkes" süresince "kalıcı" bir ateşkesin sağlanması için siyonist katil israil ile Filistinli gruplar arasında müzakereler yapılmıştı. Ancak şu ana kadar bir ilerleme kaydedilemedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir