• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2422.072
  • ...
Müslümanlar Gazze İçin Bir Fon Oluşturmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Terör devleti İsrail, 72 saatlik ateşkesin ardından Gazze halkını tekrar havadan bombalamaya başladı. İslam dünyası halk nezdinde gerekli tepkileri verse de hükümet bazında gerekli adımlar atılmıyor. İsrail saldırılarına karşı sadece söylem bazında tepki göstermenin sivil toplum kuruluşlarının görevi olduğunu belirten Çınar, hükümetin bu konuda ciddi adımlar atması gerektiğinin altını çizdi.

“Gazze’de yaşananlar Müslümanlar açısından utanılacak bir durum”

İslam ülkelerinin halk olarak İsrail Gazze saldırısına gerekli tepkiyi verdiği halde devlet bazında gereken tepkinin olmadığını ifade eden Çınar, İslam ülkelerinde yaşayan İsraillilerin savaşmak üzere silahaltına alınıp Müslümanların ise Gazze’ye yardım yollarının kapatılması Müslümanlar açısından utanılacak bir durum olduğunu söyledi.

“Müslümanların da bu gün Gazze fonu veya Kudüs fonu oluşturmalı”

Yahudilerin dünya çapında alışverişlerinde İsrail için bir fon ayırdığına dikkat çeken Çınar, Müslümanların da bu gün Gazze halkı alışverişlerinde bir fon oluşturması gerektiğini belirterek “Müslümanların da bu gün Gazze fonu veya Kudüs fonu olmalıdır. İslam ülkelerindeki Müslüman halklar hükümetlerini ciddi manada sıkıştırmalıdırlar. Ayrıca, savaşmak üzere İsrail’e çağrılan İsrail vatandaşlarının İslam ülkelerinin vatandaşı olarak alınmaması için ciddi girişimler olmalıdır. İnsani hak ve özgürlüklerden yana tüm sivil toplum kuruluşları bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır.” dedi.

Hükümete çağrı

Hükümete de çağrıda bulunan Çınar, İsrail saldırılarına karşı sadece söylem bazında tepki göstermenin sivil toplum kuruluşlarının görevi olduğunu hükümetin bu konuda ciddi adımlar atması gerektiğinin altını çizdi.

Sadece İsrail değil tüm müstekbirlere karşı birlik platformu oluşturulmalı

İsrail’in savaşı kaybettiği halde kendi halkını kazandığına dair ikna etmek için Gazze’deki ölülerin kendi ölülerinden daha çok olduğunu ileri sürdüğünü belirterek, tüm Müslümanların topyekûn sadece İsrail’e karşı değil dünyadaki tüm müstekbirlere karşı bir birlik platformu oluşturması gerektiğini dile getirdi.

(Osman Gülebak- Sedat Kuşulay- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir