• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Uzun adama ayakkabı sürprizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – 2 Metre 51 santim boyu ile dünyanın en uzun adamı unvanını elinde bulunduran Mardinli Sultan Kösen’in ayakkabı sorunu çözüldü.

Dünyanın en uzun 10 insanına bedava ayakkabılar yapan Georg Wessels, hem Sultan Kösen için hem de 2 metre 33 santim boyunda olan Gaziantepli Ramazan Karagiyik için ayakkabı yaptı.

Ayakkabı ve terlikleri alarak Mardin’e gelen Georg Wessels, özel bir otelde düzenlenen basın toplantısıyla ayakkabıları sahiplerine teslim etti.  Yeni ayakkabılarına kavuşan Kösen ve Karagiyik, ayakkabı sorunun çözüldüğü için mutlu olduklarını ifade ettiler.  

“Araç lastiğinden kendime terlik yapıyordum”

2009 yılında Viyana’da Georg Wessels ile tanıştığını ve kendisi için yapılan ayakkabıyı denediğini belirten Sultan Kösen, ayağının ölçüsü alınmadan yapılan ayakkabının ayağına ta uyduğunu söyledi. Kösen, “Eskiden araba lastiğinden kendime terlik yapıyordum. Tabi şimdi çok ayakkabılara kavuştum. Mutluyum, her zaman şunu dile getiriyorum: Almanya’da bir annem ve babam var.” dedi.

Gaziantep’ten gelen ve 2.33 santim boyunda olan Ramazan Karagiyik ise Georg Wessels’in kendisine 3 çift ayakkabı getirdiğini dile getirerek teşekkürlerini iletti.   

“Dünyanın her yerinde uzun boylu arkadaşlarım var”

Dünyanın en uzun 10 insanına bedava ayakkabılar yapan Georg Wessels, 35 yıl bir karar alarak dünyanın en uzun adamlarına ayakkabı yapmaya başladığını ve ayakkabıları bizzat kendinin hediye ettiğini söyledi. 35 yıl içerisinde 350 ayakkabı yaptığını dile getiren Wessels,  “Bu kişilerin çoğu bırakın seyahat etmeyi evden dışarı çıkamıyor. Bende onlara ayakkabı yaparak dışarı çıkmalarına yardımcı oluyorum. Dünyanın her yerinde uzun boylu arkadaşlarım var.”

(M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir