• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Diyarbakır polisinden rutin dışı uygulama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Kardeşi Hüseyin Güneş’in hiçbir alakası olmadığı halde polis tarafından hırsızlık suçu kapsamında alıkonulduğunu söyleyen Nihat Güneş, polisin kardeşini ‘hırsızı tanıyor olabilir’ gerekçesiyle tutmasının gülünecek bir tutum olduğunu ifade etti.

Saat 11.00 sıralarında Bağlar Yunus Emre mahalle muhtarlığının önünde kardeşinin arkadaşlarıyla oturduğu bir sırada polis ekipleri tarafından alıkonulduklarını ifade eden Nihat Güneş, kardeşinin alınma nedeninin farklı bir yer olan Gürsel Caddesinde olan bir kapkaç olayının faillerini tanıyor olabileceği ihtimali olduğunu söyledi.

“Kardeşin değil ama kimin çaldığını biliyor olabilir.”

Güneş, “Ben kardeşim için karakola geldim ve polis memuruna kardeşimin suçunu sordum. Polis memuru bana ‘kardeşin değil ama kimin çaldığını biliyor olabilir.’ dedi. Bundan dolayı onu tuttuklarını söylediler. Kardeşimin eski sabıkası olduğu için, parayı çalanın da arkadaşları olabileceğini söyleyen polisler, kardeşimin parayı kimin çaldığını söylemeyene kadar bırakmayacaklarını söylüyorlar. Bu tahmin üzerine kardeşimi burada tutmuşlar ve bu uygulamalarında adalet diyorlar.” diyerek polisin uygulamasına tepki gösterdi.

“Herkes geçmişinde hatalar yapmış olabilir”

Polisin yaptıklarının doğru olmadığını kendilerine söylediklerinde polisin, ‘sizin hakkınızda da işlem yaparız’ diyerek kendilerini tehdit ettiklerini söyleyen Güneş, “polisin biri kalkmış bize yol yordam öğretiyor. Karşıma geçmiş şunu diyor: “tamam senin kardeşin değil ama kardeşinin yansında ki şahıs ve kardeşin bize kimin çaldığını ve ismini versin biz daha sonra bırakırız.” Böyle mantık mı olur. Polisin böyle bir uygulaması nerede görülmüş. Bu olacak iş değil. Tamam, kardeşim daha önce bu suçları yapmış olabilir. Ama herkes geçmişinde hatalar yapmış olabilir. Biz, 2 yıla yakındır kardeşimizi bu çevrede uzaklaştırıyoruz. Onu şehir dışına inşaata götürüyoruz ki, sırf buralardan uzak kalsın. Kardeşim eski sabıkası var diye her olayda polisin gelip onu götürmesi mi gerekiyor? Böyle saçmalık mı olur?” diyerek polisin gerek kendilerini, gerekse de kardeşini toplum içerisinde töhmet altında bıraktığını ve haksızlık yaptığını ifade etti.

“Polis bu tavrıyla toplumu germekten başka bir şey yapmıyor”

Polislerin bu tavrının iş yapıyoruz görüntüsü vermek için rastgele sokaklarda adam toplamanın dışında bir şey olmadığını söyleyen Güneş, polisin yüzleri kameralarda tespit edilen hırsızları birle yakalamadığına her gün şahit olduklarını ve bunları basından okuduklarını söyleyerek polisin uygulamasının doğru bir uygulama olmadığını ifade etti.

Güneş, “3 ay önce kimliğini bilmediğimiz şahıslar benim dükkânıma saldırdılar. Kameradan hepsinin görüntülerini polise teslim ettik. Oysa 3 ay olmasına rağmen bu güne kadar bu insanlar hakkında herhangi bir işlem yapılmış değil. Yüzü aşikâr olanlara bile müdahale etmeyen polis ne oldu da şimdi ihtimaller üzerinden suçlu arayışına girdi. Bunlar inandırıcı şeyler değil. Polis bu tavrıyla toplumu germekten ve kendisine olan güveni zedelemekten başka bir şey yapmıyor. Tüm mesele bu.” ifadelerini kullandı.

“Geçmişi üzerinden kendisini töhmet altında bırakarak ajanlık teklif ediyor.”

Kardeşiyle beraber 1 kişinin daha gözaltına alındığını söyleyen Güneş,  Yunus emre mahalle muhtarı ve bölgede esnaflık yapan şahısların dahi olayın failinin kardeşi olmadığına şahitlik etmelerine rağmen polisin bildiğini okumada ısrar ettiğini söyledi.

Güneş,  “Polisler şu an resmen bu tavrıyla kardeşime ve diğer arkadaşına geçmişte olduğu gibi kirli bir oyun oynuyor yani geçmişi üzerinden kendisini töhmet altında bırakarak ajanlık teklif ediyor.” iddiasında bulunarak bu duruma karşı kayıtsız kalamayacaklarını dile getirdi.

Güneş,”yetkililerin bu kirli oyunların döndüğü bu karakollara karşı yapılması gerekeni yapmalarını istiyoruz.” Çağrısında bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir