• DOLAR 32.501
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2488.128
  • ...
`Ümmet olarak topyekun taarruza geçilmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - israil’in Gazze’ye uyguladığı soykırım gün geçtikçe artıyor. israil şu ana kadar yaklaşık 1500 Filistinliyi şehit ederken 10 bin den fazla kişiyi de yaraladı. Gazze’yi ise adeta moloz yığınına çevirdi. İslam ümmeti ise yaşanan bu vahşeti sadece seyrediyor.

Ümmetin Gazze konusundaki tavrını İlke Haber Ajansı’na değerlendiren Âlimler Cemiyeti üyelerinden Sinan Ünel, Gazze konusunda  ümmetin sınıfta kaldığını söyledi.

Peygamber Efendimizin “Müminler bir vücudun azaları gibidirler” hadisini hatırlatan Ünel, bu hadisin gereğini yerine getirme konusunda ümmetin sınıfta kaldığını söyledi.

“Gazze sözün bittiği yerdir”

Ünel, “Gazze şuan sözün bittiği yerdir. Artık kelamların sözlerin söylemlerin tükendiği nokta olmuş. Bir asra yakındır ümmetin kanayan yarasıdır Gazze. Maalesef Gazze noktasında biz ümmet olarak sınıfta kalmışız. Şuanda dört tarafı çevrilmiş hiç bir maddi, ekonomi, ilaç, insani yardım kısaca hiç bir yardımın ulaşamadığı bir yerin adıdır Gazze. Her gün üzerine milyonlarca bomba yağıyor ve bu konuda sadece seyrediyoruz” dedi.

"Müminler bir vücudun azaları gibidirler”

Resullulah’ın “Müminler bir vücudun azaları gibidirler” hadisini hatırlatan Ünel, “Vücudun bir azası ağrıdığında diğer azalar da onunla beraber sancısını, acısını çeker. Örneğin dişimiz ağrıdığı zaman sabaha kadar gözlerimize uyku girmez. Baktığımız zaman göz ayrı bir organ, diş ayrı bir organdır fakat vücut bütünlüğünü sağladığı için dişin ağrısı göze de uykuyu vermiyor. Eğer bu gün kardeşlerimiz katlediliyorsa, bacılarımız kirletiliyorsa, çocuklar öldürülüyorsa ve bunlar bizim kardeşlerimizse biz geceleri nasıl rahat uyuya biliyoruz?” diye sordu.

STK’ların basın açıklamaları, dua seferberliği ve yürüyüşlerle seslerini cılız da olsa duyurmaya çalıştıklarını söyleyen Ünel, bunların yeterli olmadığını, ümmet olarak top yekûn taarruza geçilmesi gerektiğini söyledi.

Ünel, “Gerekirse fiili savaş da olur çünkü ‘İnnemel müminune ihvatun’ ayeti ile rabbimiz bizi kardeş yapmış orda ölen gençler, orda ölen bebekler, orda ölen anneler bizim kardeşlerimizdir. Yıllardır bu zulüm sürüyor hiç bir somut adım atılmıyor biz hala Birleşmiş Milletlerden hala Avrupa Birliğinden yardım bekliyoruz. Bu bir acizliktir. Bir buçuk milyar nüfusa sahip bir İslam âleminin kalkıp başkalarından medet umması gerçekten acizliktir.” dedi.

“Gazze’nin gündemden düşmemesi lazım”

Gazze’nin gündemden düşmemesi gerektiğini belirten Ünel, “Vatandaşların sokağa dökülmesi yeterli değildir.  Âlimlerin, Şeyhlerin, esnafların ve tüm vatandaşların sokağa dökülmesi lazımdır. Ve yine Kanaat Önderlerinin ön saflarda kendini göstermesi lazımdır. Böyle bir çıkış yapılırsa yetkililer daha somut adımlar atacaklardır. Aksi takdirde Gazze’de yanan ateşin hepimizi yakacağına orda ki mazlumlar için bir şey yapmadığımız zaman bunun hesabını hepimizden sorulacağına belki de ahrette bizim için çok acı bir şekilde sonuçlanacağına inanıyoruz.” ifadelerini kulandı.

“Boykota devam”

israil mallarına yapılan boykotlara da değinen Ünel, Gazze’ye yapılacak en hayırlı yardımlardan birisinin de boykot olacağını ifade etti.

“Hizbullah’ın mesajı önemli”

Son olarak geçtiğimiz günlerde Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş’ün, Gazze konusunda yayımladığı mesajı olumlu bulduğunu söyleyen Ünel, mesajda birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusunun yapılmasının son derece önemli olduğunu ifade etti. (Mustafa Bikeç/Sedat Kuşulay-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir