• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
İstanbul `Rabia` Balonlarıyla Süslenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Genç Memur-Sen, Genç MÜSİAD, Milli Türk Talebeler Birliği ve Genç TÜMSİAD`ın üyeleri arasında yer aldığı Gençlik Kuruluşları Birliği, "14 Ağustos Dünya Rabia Günü"nde çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Gençlik Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Abdülsamet Temel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dünya Rabia Günü" olarak ilan edilen 14 Ağustos`ta, farkındalık yaratmak amacıyla birçok etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.

Temel, İstanbul halkının 14 Ağustos`ta güne sürprizlerle uyanacağını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Otobüslerde, duraklarda, vapurlarda, iskelelerde ve boğaz köprülerinde Rabia balonları görecekler. Aynı gün öğleye doğru Galatasaray Lisesi önünde Türkiye`nin en büyük gençlik kuruluşları olarak basın açıklaması yapacağız. Aynı gün saat 15.00`te boğazı Rabia balonlarıyla süsleyeceğiz. Hem iki köprüden ve boğaz hattı üzerindeki tüm noktalarda 45 bin balon gökyüzüne bırakılacak. Niçin 45 bin balon? Amacımız, vicdanlara, dünya savaşları sonucu ölen Müslüman ve gayrimüslim 45 bin çocuğu sembolize etmek. Her bir balonu bir çocuk olarak düşünebilirsiniz. O balonlar da bir süre sonra o 45 bin çocuk gibi yok olacak."

Temel, bu eylemlerle insanların sadece bir rakam olmadığını, her birinin bir hayat hikayesine sahip olduğunu ortaya koymayı amaçladıklarını vurguladı.

"14 Ağustos akşamı ailemizle Saraçhane Parkı`nda olacağız"

Dünyada bu yıl yaşanan savaşlarda 200 bin insanın, 70 binden fazla kadının öldüğünü ve 6 milyon insanın göçe zorlandığını hatırlatan Temel, "Bu olayların geneli İslam coğrafyasında oldu. Bu rakamların tamamı mazlumların toplamı. Eylemlerle bunlara dikkati çekmek istiyoruz. 14 Ağustos akşamı ailemizle Saraçhane Parkı`nda olacağız. Bütün kuruluşların temsilcileriyle birlikte burada namaz kılıp, mazlumlar için dua edeceğiz. Çocuklarımızla birlikte balonları gökyüzüne bırakacağız" ifadelerini kullandı.

Abdülsamet Temel, Gençlik Kuruluşları Birliği üyesi Genç Memur-Sen`in Türkiye`de olduğu gibi "14 Ağustos Dünya Rabia Günü"nde İstanbul`da da Galatasaray Lisesi önünde protesto yürüyüşü ve basın açıklaması düzenleyeceğini belirterek, birlik olarak diğer tüm üye kuruluşlarla bu etkinliklere destek vereceklerini dile getirdi.

İslam coğrafyasında acıların gün geçtikçe arttığını vurgulayan Temel, "Son zamanlarda Filistin`de, Gazze`de, Irak`ta, Libya`da, Suriye`de, Mısır`da önemli gelişmeler yaşandı. İnsanımız zaten buralara duyarlı ancak daha fazla dikkati çekmek için bu etkinlikleri düzenleyeceğiz. İslam coğrafyasında bütün zulümlere dikkatleri çekeceğiz" dedi.

"Rabia dünyada Müslümanların sahaya çıkış sembolüdür"

Gençlik Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Abdülsamet Temel, Rabia işaretinin dünyadaki tüm mazlumların sembolü haline geldiğini anlattı.

"Rabia, dünyada Müslümanların sahaya çıkış sembolüdür" diyen Temel, mazlumların ve Müslümanların bu sembole sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Temel, "Bu sembole ne kadar sahip çıkarsak, ne kadar birlikte durursak, sesimiz ne kadar gür çıkarsa, mazlumlar da kendilerini o kadar güçlü hisseder ve o kadar mücadelenin içinde yer alır. Sivil toplum kuruluşları olarak en büyük amacımız kamuoyu oluşturmak. İslam dünyasında halklar yavaş yavaş bir araya geliyor. Bunların ellerinde bir sembolle amaca doğru yürümeleri gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Abdülsamet Temel, vatandaşlardan bu etkinliklere katılmalarını ve kendilerini destek vermelerini istedi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir