• DOLAR 32.596
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2494.934
  • ...
Güvenlik Konseyi`nin İlk Filistin Oturumu Yarın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güvenlik Konseyi’nin dönüşümlü başkanlığını yürüten Lübnan temsilcisi Nawaf Selam, konseyde Pazartesi günü yapılan öngörüşmenin ardından gazetecilerin karşısına çıktı, ancak çok ayrıntı vermedi.

Amerika’nın, 5 daimi üyeden biri olarak veto yetkisini kullanma tehdidinde bulunmasına rağmen, Güvenlik Konseyi’ni oluşturan 15 üyenin haftanın ilerleyen günlerinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın geçen Cuma sunduğu tam üyelik başvurusunu incelemek üzere özel bir komisyon kurması bekleniyor.

Güvenlik Konseyi’nin başvuruyu oylaması bir ay ya da daha fazla zaman alabilir.

Amerika ve İsrail, Güvenlik Konseyi üyelerini Filistin’in başvurusunu reddetmeleri ya da en azından çekimser oy kullanmaları konusunda ikna etmeye çalışıyor.

Geçici üyelerden Bosna-Hersek, Kolombiya, Gabon ve Nijerya bu konudaki tutumlarını açıklamadı. Ancak 15 üyeli konseyin bölünme içinde olduğu bildiriliyor.

Ortadoğu Barış Dörtlüsü’nü oluşturan Birleşmiş Milletler, Amerika, Rusya ve Avrupa Birliği, İsrailli ve Filistinlilere bir ay içinde doğrudan görüşmelere geri dönmeleri ve gelecek yıl bir anlaşmaya varmaları çağrısında bulundu.

VOA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir