• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
Mısırlılar `Devrim Konseyi` Kurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL: Mısır Devrim Konseyi adı verilen oluşumda farklı siyasi akımlardan muhalifler yer alıyor. Aralarında eski bakan, milletvekili, hukukçu, aktivist, Hristiyan, Müslüman Kardeşler’den isimlerin de bulunduğu yaklaşık 60 kişiden oluşan konseyin amacı darbeye, ülkedeki derin devlete ve yolsuzluklara karşı dik durmak.

İstanbul’da bir otelde ilan edilen Mısır Devrimci Konseyi dünyanın çeşitli ülkelerinde bürolar açacak ve üç alanda çalışacak. Bu alanlar uluslararası ilişkiler, hukuk ve medya. Uluslararası örgütler, STK’lar ve siyasi yönetimlerle ilişki kuracak olan konsey hukuk alanında ise Mısır’da yaşanan insan hakları ihlallerini belgeleyip uluslararası mahkemelerde yargılanmaları için çalışmalar yürütecek. Konsey medya alanını iyi bir şekilde kullanarak da bütün bu çalışmalarını dünyaya duyurmayı hedefliyor.
Konsey sözcüsü hukukçu Muhammed Şerif Kamil’in okuduğu basın metninde “Mısır Devrim Konseyi Mısır dışında yaşayan farklı görüşlerden farklı siyasi akımlardan Mısırlıların oluşturduğu ve 25 Ocak Devriminin ilkelerine bağlı olan bütün Mısırlıları kapsayan bir oluşumdur." ifadesi yer aldı.

Al Jazeera’ya konuşan konsey sözcülerinden Meha Azzam amaçlarının Mısır darbesine karşı direnme olduğunu söyledi. Azzam "Bu konsey darbe karşıtlarını bir araya getirdi. Farklı siyasi akımlardan gelen insanları bir araya getirdi. Henüz hiçbir ülkeden bir destek yok. Ama Avrupa’da ve dünyanın çeşitli yerlerinde sivil toplum kuruluşları ile görüştük. Onlar da askeri rejimin Mısır için tehlikeli olduğunu düşünüyor." dedi.

Konsey şimdilik beş sözcü seçti. Bu sözcüler konseyin amaçlarını dünyaya anlatacak.

Kaynak: Al Jazeera 

Bu haberler de ilginizi çekebilir