• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Özür Grubu Atamasında yapılan hata düzeltilsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Eğitim Bir Sen Şubesi, çocuğu TEOG sınavlarında il dışı bir okul kazanan öğretmenlerin mağdur olmaması için Özür Grubu Atama başvurularının yeniden düzenlenmesi veya öğretmenlere ikinci bir hak tanınması gerektiğini bildirdi.

Açıklanan takvime göre, öğrencilerin tercih sonuçlarının 22 Ağustos`ta açıklanacağı bildirilirken, Özür Gurubu Atamalarında ise başvurların11-15 Ağustos tarihleri arasında sonuçlandırılacağı belirtildi. Bu durumda çocukları il dışı bir okul kazanan öğretmenlerin mağdur olacağı belirtilen açıklamada, "Öğretmenler bir haftalık hatadan dolayı çocuğunu kazandığı ile atama isteyemeyecektir. Bu durumda dolayı mağdur olan öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı ikinci bir hak daha tanımasını talep ediyoruz." denildi.

Diyarbakır Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Memiş yaptığı açıklamada, çocuğu il dışında bir lise kazanan öğretmenlerin mağdur olacağını ifade ederek, Milli Eğitim Bakanlığı`nın, bu durumu düzeltmek için ya TEOG sınav sonucunu 11-15 Ağustos arası açıklaması ya da Özür Gurubu atamasını bu durumda olan öğretmenler için tekrar yapması gerekeceğini söyledi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir