• DOLAR 32.576
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2423.755
  • ...
Adanalılar ABD`nin İncirlik Üssünü Kuşattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Adana’da Siyonist İsrail rejiminin, Gazze’ye uyguladığı abluka ve saldırıları protesto etmek amacıyla, aralarında, Peygamber Sevdalıları Playformu, Anadolu Gençlik Derneği, Mazlum-Der, Özgür-Der, İHH gibi bir çok İslami STK’nın bulunduğu büyük bir protesto eylemi gerçekleştirildi.

Cuma namazında Merkez Cami’de toplanan kalabalık, Gazze’de şehit edilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra, yüzlerce araçla ABD’nin Adana’da bulunan İncirlik hava üssüne konvoy  halinde  yürüdü.

Yol boyu sloganlar atan protestocular, İncirlik beldesine geldiklerinde polis engeliyle karşılaştılar.İncirlik beldesi önüne, barikatlar kuran polis, içeriye araç girişine müsaade etmedi. Uzun süren pazarlıkların ardından, anons aracının girişine, katılımcıların da yürüyerek girmesine izin verildi.

İncirlik Beldesine araç girişine izin vermeyen polis 150 metrelik ileride ise kurduğu barikatla, yaya girişine de izin verilmeyeceğini söyledi. Hava Üssüne yaklaştırılmayan kalabalık, barikatların yanına direniş çadırı kurarak, bir gün boyunca nöbet tutmayı ve bir nebzede olsa üsteki İsrail destekçisi ABD askerlerine Gazze’deki ablukayı yaşatacaklarını dile getirdiler.

ABD üssüne yaklaştırılmamayı protesto eden topluluk “işte burası köpeklerin yuvası, katil İsrail işbirlikçi ABD, kafir ABD Adana’dan defol” gibi sloganlar attı.

Barikatlar önünde kurulan küçük platformda basın açıklaması yapıldı. Grup adına basın açıklamasını İdris Polat okudu. Polat açıklamasında, “Gazze ve Kudüs özgür olana dek hepimiz Filistinliyiz.” dedi.

“Bizler bu gün Gazze için buradayız.” diyen Polat,  “Gazze’ye sahip çıkmak insanlığa sahip çıkmaktır.Gazze bir toprak parçası değil, Allah’ın emanetidir. Mekke yönümüz, Kudüs kalbimiz, İstanbul sevdamızdır.” şeklinde konuştu.

Burada İsrail’in vahşiliklerini tek tek anlatmayacaklarını ifade eden Polat, “Burada ağıt yakmayacağız, Öncelikle yiğit Kassam Tugaylarına ve Hamas’a selam gönderiyoruz. Çağın Ebabilleri olan Filistinli çocuklara selam gönderiyoruz. Şehitlerin alınlarından öpüyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki şehitler ölmüyor. İsrail ve katiller öldüklerini zannediyorlar.” dedi.

Polat açıklamasını şu ifadelerle bitirdi: “İsrail’in vahşetini tüm dünya gördü, bütün sağırlar duydu, bütün dilsizler ses verdi de, kalpsizler, yüreksizler, ödlekler duvar oldu. Allah’ım onları sana şikayet ediyoruz. Annelerin, babaların, katledilen bebeklerin hakkı için İsrail’i kahret Allah’ım. Sizler işgal etmeyi ,kuşatmayı sömürmeyi ve öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. Burada toplanıp çadır kurmamızın amacı abluka ve kuşatma altında olmanın ne demek olduğunu, şu tel örgülerin içinde sıkışmanın ne demek olduğunu size tattırmaktır.”

Basın açıklamasının ardından kalabalık el ele tutuşarak İncirlik hava üssünü kardeşlik zinciri ile kuşattı.

Dayanışma çadırı kurulan İncirlik üssü önündeki eyleme, gün içerisinde  nöbetle, yarın da öğle namazına kadar çeşitli etkinliklerle sürecek.

(Yunus Emre-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir