• DOLAR 32.525
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2477.989
  • ...
Bahçeli Mersin'de Başbakan Erdoğan'a yüklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeni MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin’e geldi. Mersin Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Bahçeli, daha sonra tabanına seslenmek için Kongre Sergi Sarayı’na geçti.

Bahçeli, MHP tek başına Cumhurbaşkanlığı seçimine girdiği takdirde kazanmayacağını belirterek,”  “Milliyetçi Hareket Partisi kenetlendi. Karar verdi, biz varız dedi. Ve yüzde 17,76 oranla 76 milyonun oyunu aldı. Bu rakam sizi tatmin edebilir ama adayınızın kazanma şansını da mümkün kılmaz. Gerçekçi olmak lazım. Gidin eve elinize bir kâğıt kalem alın hesap edin. Buna da dikkat edin.” Dedi.

Recep Tayyip Erdoğan’dan Cumhurbaşkanı olamayacağını ifade eden Bahçeli, “Andımızı ortadan kaldıran,  TC’yi silen, 17-25 Aralık’ta yolsuzluğun içerisine batan, Bilal oğlanı zengin eden,  ayakkabı kutularının değeri artan, bir ortamda, etnik temelli bölücülüğü körükleyen,  mezhep temelli ayrımcılığı yapan, saysam sabaha kadar ‘Recep’ten aday olmaz’ sözünü kuvvetlendirecek çok şey var.” Diye belirtti.

Bahçeli şöyle devam etti: “O zaman bunu söylüyorsun da ‘Sayın Genel Başkanım, bunun oluru nedir’ diye aklınızdan geçmez mi? Öyleyse Türk siyasi hayatında 46. yılında bulunun MHP; zekası, tecrübesi, kararlılığı ve muhtelif oyunları bozma sezgiliği size bir çözüm üretir. Nedir o çözüm. Kimdir bu Ekmeleddin İhsanoğlu. Şimdi kalkmış dün kol kola gezmişler, Oslo’dan Kandil’e kadar gidip gelenler. Bu arada İmralı ile tatil köyü yapanlara şimdi kalmış diyor ki, ‘Sen Zaza’sın, CHP Genel Başkanına, sen Alevisin’ diyor. Kendisine de ‘Ben Sünniyim’ diyor. Yani şu tablo Suriye’de ve Irak’ta kardeş kardeşi boğan bir tablo olur.”

Tabanından Pazar günü İhsanoğlu için oy isteyen Bahçeli, konuşmanın ardından Mersin’den  ayrıldı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir