• DOLAR 32.593
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2432.169
  • ...
"Faiz oranlarının yüksekliği ekonomiyi erozyona uğratıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA -Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Balabanoğlu, TÜİK’in açıkladığı Temmuz ayı enflasyon oranlarını değerlendirdi.

Balabanoğlu, “Enflasyon Temmuz ayında beklenenden bir miktar yüksek çıkmıştır. Daha önceki yıllarda Haziran- Temmuz aylarında enflasyon eksi düzeyde gelişirdi.  2014 Temmuz ayı enflasyon oranlarının beklenenden yüksek çıkması faiz oranlarının istenilen seviyeye düşürülememesinden kaynaklanıyor” dedi.

 “Her şeyin başı istikrar”

Türkiye ekonomisinin istikrarlı büyüyen bir ekonomi olduğuna değinen Balabanoğlu, “Ekonomide her şeyden önce istikrarın geldiğini hatırlatmak isterim. Son on yılda ülkemizde ciddi düşüş göstererek piyasalara rahat bir nefes aldıran enflasyon, önümüzdeki süreçlerde yüksek faiz tehdidiyle karşı karşıya kalmamalıdır. İstikrarın korunması için bütün kesimlere önemli görevler düşüyor” değerlendirmesinde bulundu.

 İş dünyası ve TÜMSİAD üyeleri olarak üretim, istihdam ve ihracatın aralıksız devam edilmesi gerektiğine inandıklarını belirten Balabanoğlu, Temmuz ayı enflasyon verilerinin geçici olduğunu ve faiz oranlarının düşürülmesiyle eksiye doğru bir eğilim göstereceği inancında olduğu sözlerine ekledi.

 “taşlar yerine oturacak”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından bütün taşların sırasıyla yerine oturacağını belirten Balabanoğlu, “Geride kalan on yılda siyasi istikrar en önemli kazanımımız olmuştur. Bu durumun önümüzdeki dönemde sürmesi için hep birlikte çalışmalıyız. Ülkemizde ekonomik gelişmelere yön veren siyasi istikrar, faiz oranlarının düşürülmesi hususunda adımlar atacaktır” dedi.

 “2023 hedefleri büyük önem taşıyor”

2023 hedeflerinin Türkiye için büyük önem ve anlam ifade ettiğini vurgulayan Balabanoğlu açıklamasını, “ 2023 yılında, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak, kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkarmak, 500 milyar dolar ihracat gerçekleştirmek ve 2 trilyon dolar GSMH’ya ulaşmak gibi hedefler yer almaktadır. Daha zengin, daha güçlü bir Türkiye’ye önümüzdeki dönemde çok daha rahat ulaşabileceğimize inanıyorum” sözleriyle sonlandırdı. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir