• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
`Aradığım Huzuru İslamda Buldum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Portekiz Lizbon Üniversitesi Tiyatro Bölümü Başkanı Tarık Monteiro, camiden dışarı çıkamayıp cuma namazı kılmak zorunda kalınca Müslüman olduğunu anlattı.

Bursa`nın İznik ilçesini ziyaret eden Lizbon Üniversitesi Tiyatro Bölümü Başkanı Tarık (Carlos) Monteiro, bir yıl önce Lizbon`da bir Türk Derneği`nde Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olduğunu söyledi. 25 yıl boyunca dinleri araştırdığını belirten Monteiro, merak ettiği bir camiyi gezerken cuma ezanı okununca cemaatin arasında kalınca dışarı çıkamadığını anlatarak, "Kalabalıktan dışarı çıkamayacağımı anlayınca cemaate uyarak cuma namazında saf tuttum. İşte o an aradığım huzuru bulduğumu anladım ve Müslüman oldum. Adımı da Tarık olarak değiştirdim" dedi.

Müslüman olmasında en büyük faktörün İznik olduğunu ifade eden 2 çocuk babası 55 yaşındaki Tarık Monteiro, "Özellikle camilerden çok etkilendim. Buraları gezdiğim zaman insanların Allah için 5 vakit ibadet etmesi beni oldukça etkiledi. 25 yıl boyunca semavi dinleri araştırdım. Müslümanlığı ve Kur`an-ı Kerim`i inceledim. Sonra Lizbon`da bulunan bir Türk Derneği sayesinde Filistin asıllı bir imamın huzurunda Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldum" diye konuştu.

Ailesinin Müslüman olmasına karşı çıktığını söyleyen Tarık Monteiro, "İlk önce ailem, özellikle eşim bana tepki gösterdi ama sonra alıştılar. Bir üniversitede öğretim görevlisi olan büyük kızım da Müslüman olmayı düşünüyor" şeklinde konuştu.

Monteiro, İznik Yeşil Cami`de Ulucami müezzini Mücahit Ayas`tan Kur`an-ı Kerim okumayı öğrendiğini de sözlerine ekledi.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir