• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
PKK`YI SORGULAMAYANLAR!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güzelliğin öbür adı olan İslam her konuda olduğu gibi bu konuda da üzerinde düşünülmesi gereken çok güzel ve özel bilgiler takdim etmiştir bizlere. Tarafgirlik kavramından girip de Bakara Suresinin 6.ayetini almadan geçmek olmaz. O yüzden bu ayetin burada zikredilmesinin isabetli olacağını düşünüyoruz.


“O küfre şartlanmış olanları ha uyarmışsın, ha uyarmamışsın farketmez; iman etmezler!’’
Küfre şartlanmış olan tüm düşünceler, hasta ve sakat düşüncelerdir. Bu hal afazi halini çağrıştırır. Yani hipnotize edilmişliği gösterir. Burada hipnotize edildiği yer ise yanlışlar üzerinedir. Bir insanın kendi hatası üzerinde kendini şartlandırması yüzünden doğruyu bulma olasılığı yoktur.


İnsanın doğruyla yüzleşmemesi ya da yüzleşmekten çekinmesi, yaptığı yanlışın doğruymuş gibi algılamasına yol açacağı gibi, bu yanlış algısını ısrarla dayatma sonucunu da doğurmuştur her zaman için. İşte Bakara’daki bu ayetin sonunda ifade edilen; ‘’fark etmez; iman etmezler!’’ ayetin tamlaması bundan dolayı olsa gerek.


PKK’nin tarafgirliğini yapanlarda, bu tarafgirlik görülür. PKK için sanki tüm hatalardan müberra olmuş gibi bir izlenim, bir görüntü oluşturulmaya çalışılmış/çalışılıyor. Sorgulanamaz, sorgulanması teklif dahi edilemez(!)


Sivilleri katlettiyse vardır bir hikmeti (!) İlim tahsil edilen mekanlar yaktılarsa muhakkak vardır bir bildikleri(!) Kur’an talebilerini darp ettilerse de düşündükleri güzel bir şey vardır(!) Kurban Bayramından, Ramazan Bayramından vazgeçeriz, ama Nevroz Bayramından vazgeçemeyiz demeleri dahi sırf nevrozun ehemiyetine binaendir(!) Yoksa bu kutsal değerler için kötü düşündükleri bir şey yok(!) Vaktinde Ramazan’ın sıyamında 70 milyonun gözlerinin içine bakarak kameralar karşısında su içtilerse de mi? Tabi ki! Peki bunun hikmeti ne olabilir? Diye soracak olursanız; Bu işin hikmeti de demokratik duruşun(!) insan özgürlüğüne(!) saygı mesajıdır(!) Ve bu insanlar sosyalist, entelektüel insanlardır(!) O yüzden bazı kesimleri ihmal etmez, bu fiileriyle onları da kucaklamak anlamındadır(!)


Baksanıza KCK’nın, PKK’nın yaptığı son eylemleri için sergiledikleri centilmenliğe!!!
Ankara’da katledilen 3 sivil insan ve Siirt’te katledilen 4 kadın için ‘dikkatli plan yapın’ diyor!
Yani dikkat istiyorlar. Biraz daha planlı olun, biraz daha vasat olun(!) diyor. İşte buradaki hikmet; bu suçu PKK’ya değil, bu emri alıp uygulayanda aramak lazım(!)


Parantez içinde ünlemlerimizi PKK için yazmaya kalkışmamız herhalde uzun bir zamanımızı alır. Ki bu zaman belki günlere, belki aylara hatta belki yıllara tekabül eder. O yüzden geçiyoruz;


PKK sempatizanları adına iki konuyu çok merak ediyorum;
1. Son zamanlarda PKK’nın sivil insanlara karşı başlatmış olduğu bu savaş için acaba ne düşündükleri?
2. Ramazan orucunda, Kandilin bombalandığı bir zamanda, bir elinde içki kadehi, diğer elinde sigarası ve karşısında kadın ve şortlu Bodrumda tatil yapan Bengi Yıldız ile sivil itaatsizlik için görevlendirilen öncü imam(!) için ne düşünüyorlar acaba? Bunları merak etmemin nedeni PKK’nın ve BDP’nin tarafgirliğini yapanlardan hikmetini(!) öğrenemedim de! Ama mutlaka vardır bir hikmeti de buna aklımız yetmiyor herhalde
Ne diyelim; Allah akıl fikir versin…
Efendim selametle…

Mehmet ÖZ

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir