• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Müftülükten Gazze için yardım seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan “GAZZE’deki kardeşlerimiz için 5 TL de sen bağışla!” yardım kampanyasına Van’da büyük ilgi gösteriliyor. 18 Temmuz Cuma günü başlatılan kampanya kapsamında Van’da Gazzeliler için 306 bin 247 TL toplandı.

Gazze için başlatılan yardım kampanyası hakkında İlke Haber Ajansına özel açıklama yapan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas Gazze`ye yardım amacıyla Diyanet İşleri  Bakanlığı tarafından 18 Temmuz 2014 Cuma gününden itibaren yardım kampanyası başlatıldığı söyledi.

“Kampanyaya vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi”
Müftü Arvas, kampanya ile ilgili olarak personellerini bilgilendirdiklerini ve halkın bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan afişlerin camilere asıldığını belirterek, “Ayrıca kampanya ile ilgili olarak internet sitemize link verilmiştir. Söz konusu yardım kampanyası, Diyanet işleri Başkanlığımızca belirlenen banka hesaplarına nakit para yatırılması yada 2851`e kısa mesaj gönderilmesi yoluyla yürütülmektedir. 2851`e gönderilen her bir mesaj ile Gazze`ye 5 TL yardım kampanyası devam etmektedir. Ayrıca 18 Temmuz 2014 Cuma günü ilimiz genelinde tüm camilerde yardım toplama kampanyası düzenlenmiştir. Vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği kampanya çerçevesinde il genelinde 306 bin 247 TL toplanmış ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın yardım hesaplarına yatırılmıştır. Ayrıca Van Valiliğimiz tarafından bir ay süreyle geçerli olacak bir yardım kampanyası başlatmıştır. Valiliğimizin başlatmış olduğu bu kampanyaya da vatandaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz.” dide konuştu.

“Her zaman olduğu gibi bugünde zayıfın ve afetzedenin yanında yer alıyoruz”
Gazze için yurt içi ve yurt dışında başlatılan yardım kampanyasının devam ettiğini söyleyen Arvas, “Başkanlığımız, yaşanan felaketten olumsuz etkilenenlere yardım amacıyla 18 Temmuz 2014 Cuma günü yurt içinde ve yurt dışında yardım kampanyası başlatmıştır. Hesaplara para yatırılırken alıcı adının "Diyanet İşleri Başkanlığı" olarak belirtilmesi gerekmektedir. Bu vesile ile bu kampanyaya iştirak eden bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah’u Teala onların niyetini kabul buyursun ve buda gösteriyor ki bütün vatandaşlarımız Gazze’deki olan olaylardan dolayı oradaki kardeşleriyle kalben birleşmişlerdir ve onlar için dua etmektedirler. Biz de onlara galebe çalanların mağlup olması için dua ediyoruz ve muzaffer olması için Cenab-ı Allah’tan temenni ve niyaz ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas Gazze için başlatılan yardım kampanyası kapasamında İpekyolu ilçesinde 109 bin 414, Erciş’te 43 bin 875, Tuşba’da 41 bin 400, Edremit’te 33 bin 515, Özalp’ta 14 bin 963, Muradiye’de 13 bin 336, Gevaş’ta 12 bin 555, Gürpınar’da 9 bin 674, Çaldıran’da 9 bin 59, Çatak’ta 5 bin 966, Bahçesaray’da 4 bin 373, Başkale’de 4 bin 200 ve Saray ilçesinde ise 3 bin 917 TL toplandığı söyledi.

Müftü Arvas kampanya kapsamında Gazze için Van gelinde toplamda 306 bin 247 TL yardım toplandığını ve bu yardımların devam ettiğini belirtti. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir