• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
BM`den, Gazze`de sağlık felaketi uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcülüğü`nden yapılan açıklamada, Gazze`deki üst düzey BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) yetkililerinin, çatışmanın doğrudan sonucu olarak, sağlık felaketinin hızla yayılacağı uyarısında bulundukları bildirildi.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden Vannina Maestracci`nin OCHA`ya dayandırarak yaptığı açıklamada, 3 haftadan fazla bir süredir devam eden Gazze saldırılarının sonucunda, Gazze`deki sağlık hizmetleri ve tesislerinin çöküşün eşiğine geldiği belirtildi.

Açıklamada, 4 hastaneden birinin, 14 temel sağlık bakım kliniğinin, Sağlık Bakanlığı, Filistin Kızılhaçı ve Kızılay`a ait 29 ambulansın israil saldırıları sırasında zarar gördüğü vurgulanan açıklamada, sağlık personelinin en az yüzde 40`ının, artan şiddet nedeniyle, hastane ve kliniklere gidemeyerek çalışamadığı, temel bakım kliniklerinin en az yarısının kapalı olduğu aktarıldı.

OCHA`nın açıklamasında ise ilk verilere göre, israil`in saldırılarında en az bin 777 Filistinlinin hayatını kaybettiği, bunlardan 393`ünün çocuk, 208`nin kadın olduğu kaydedildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir