• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Rahmet Gıda Bankasından Bin 700 Aileye Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe ilçesinde yardıma muhtaç ailelere yaptığı yardımlarla adını sıkça duyuran ve kurulduğu günden bu yana binlerce aileye yardım ulaştıran Rahmet Gıda Bankası, Ramazan ayı içerisinde aralarında bazı Suriyeli mültecilerin de bulunduğu, yardıma muhtaç bin 708 aileye çeşitli yardımlarda bulundu.

“Bin 708 aileye toplam değeri 46 bin TL olan yardım dağıttık”

Ramazan ayı içerisinde yardıma muhtaç ailelere yaptıkları yardımlar ile ilgili açıklamada bulunan Rahmet Gıda Bankası Başkanı Mehmet Şirin Öz, “Mübarek Ramazan ayı içerisinde hayırseverlerin bağışladıkları yardımları Kızıltepe ilçemizde ikamet eden ve araların da bazı Suriyeli mültecilerinde bulunduğu yetim ve muhtaç 479 aileye gıda paketi,58 aileye 50 kilogramlık un ve bin 171 aileye de giyim yardımı ulaştırdık. Ramazan ayı içerisinde toplamda bin 708 aileye toplam değeri 46 bin TL olan yardım dağıttık.” ifadelerini kullandı.

Hayırseverlerin bağışladıkları yardımları, üyelerinin büyük fedakârlıkları ile muhtaç ailelere ulaştırdıklarını kaydeden Öz, “Kızıltepe’de bazen sıcaklıkların 50 dereceyi bulduğu günlerde dahi hayırseverlerin bağışladıkları yardımları, üyelerimiz büyük bir fedakârlıkla ev, ev dolaşarak hazırlanan gıda paketlerini yetim ve muhtaç ailelere ulaştırdı. Mübarek Ramazan ayında olduğu gibi Ramazan ayından sonra da çalışmalarımız devam ediyor, duyarlı halkımızın yapacağı yardımları, yetim ve muhtaç ailelere ulaştırıp, yardıma muhtaç aileler konusunda aracı olma misyonumuzu devam ettireceğiz.”dedi.

“Bizim görevimiz, köprü vazifesini görmektir”
Öz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ramazan ayı içerisinde yoğun bir faaliyet yürüttük. Bağışta bulunan hayırseverlerin yardımlarını gıda paketi haline getirdik. Bir yandan tespit komisyonlarımız bir yandan da dağıtım komisyonlarımız ev ev dolaşarak hem başvuruda bulunan aileler tespit edildi, hem de yardıma muhtaç ailelere yardım ulaştırıldı. Ramazan ayı içerisinde dernekte kayıtlı bulunan 3 bin 420 aileye ulaşmayı hedefliyorduk. Ama gelen yardımlar bin 708 aileye ancak yetti. Bizim görevimiz hayırseverler ile muhtaç aileler arasında köprü vazifesini görmektir. Yardım yapmak isteyen hayırseverler derneğimize birebir yardımda bulunabilirler. Yaptığımız yardımlar sadece Ramazan’a has değil yıl boyunca yardım faaliyetlerimiz devam ediyor. Yapılan bu hizmette tek arzumuz hayırsever halkımızın da bu konuda yardımcı olması ve bizde kayıtlı bulunan yetim ve muhtaç ailelere yardım ulaştırmaktır.” diye konuştu.

Son olarak hayırseverlere ve üyelerine teşekkür eden Öz, “Kurulduğumuz günden beri, binlerce yetim ve muhtaç aileye ulaştırdığımız yardımlar, hayırseverlerin bağışladığı yardımlar sayesinde olmuştur. Rahmet Gıda Bankası aracılığı ile bu hayırlı işlerde yetim ve muhtaçlara yardımlarını esirgemeyen tüm hayırseverlerden ve büyük fedakarlıklar yaparak işini gücünü bırakıp yardıma muhtaç ailelerin yardımlarına koştukları için dernek üye ve gönüllülerimizden Allah razı olsun.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir