• DOLAR 32.581
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2486.686
  • ...
Şırnak'ta 150 hektarlık bağ üzümü ve bahçe kül oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-Şırnak Merkez’e 10 kilometre uzaklıktaki Namazdağı mevkiinde dün saat 14:00 sıralarında yangın çıktı.

Çıkan yangını gören çevredeki  vatandaşlar 110 yangın ihbar  hattının aramaşarı üzerine  15 dakika içinde yangın yerine ulaşan İtfaiye ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 2 saatlik bir çalışma sonucunda yangını etkisiz hale getirdiler.

Çevrede piknik yapan vatandaşların ateşinden çıktığı tahmin edilen yangında çevrede bulunan üzüm bağları ve yaklaşık 150 hektarlık alan kullanılamaz hale geldi.

Bağ üzümü yanan vatandaşlardan Hüseyin İlçi, kendi bağ bahçelerine 15 yıldır emek verdiklerini,  vatandaşların bu dikkatsizliği ve sorumsuzluğu yüzünden bütün emeklerinin heba olduğunu söyledi.

5 dönüm arazisi büyük ölçüde yanan vatandaşlardan Mehmet Şenel de, yıllardır büyük emeklerle büyük fedakarlıklarla yaptıkları bağlarının bugün çıkan yangında küle döndüğünü ve zararlarının Tarım Müdürlüğü tarafından karşılanması  gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili İLKHA muhabirine bilgi veren Orman İşletme Müdürü Siyament Kaya, söz konusu yangının sebebini henüz belirleyemediklerini belirterek, “Yangın öğleden sonra saat 14:00 sıralarında  meydana gelmiştir. Tarafımıza ulaşan bilgiler ışığında olay yerine ekipmanlarımızı itfaiye ekibiyle birlikte gönderdik. Arazinin engebeli oluşu ve olay mahallindeki rüzgarla birlikte yangının kontrolü zor şartlarda 2 saatlik bir zaman diliminde sağlanmıştır. Yangını soğutma işlemleri, arazinin engebeli olması nedeniyle, yer yer kalmasına rağmen havanın serinlenmesiyle sönmüştür. Yanan arazi kuru otlardan oluştuğu için kısa sürede yayılmış olup bu bölgede  bağ ve bahçesi bulunan vatandaş, büyük oranda zarar görmüştür. Yanan alanın 15 hektarlık bir alan  olduğunu tahmin ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.  (Mustafa Erkan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir