• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
Şırnak'taki başıboş hayvanlar ve çöp  yığınları  vatandaşın tepkisini çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak’taki bir çok  cadde ve mahalle aralarındaki çöp yığınları vatandaşlar arasında büyük tepkiye yol açarken, başıboş  dolaşan hayvanlar, biriken çöplerdeki artıkları yiyerek, beraberinde hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Mahalliler bu durumdan rahatsızlıklarını dile getirerek yetkililerin biran önce görevlerini yapmaya çağırdı.

Gazi Paşa Mahalle sakinlerinden Arafat Çimen, Şırnak’ın bu görüntülerinden dolayı bir köyden farkı olmadığını belirterek, “Şırnak’ın etrafı bu kirli ve uygunsuz görüntülerle doludur. Köyde bile olmayan görüntüler, maalesef Şırnak’ta görülmektedir. Köyde yaşayanlar bile sabah erkenden hayvanlarını meraya otlatmaya gönderirken, Şırnak’ta hayvan sahipleri ise serbest bırakmakta bu hayvanlar  da çöpleri mesken tutmaktadır.  Ben  de bu hayvan sahibine soruyorum: Bu inek sütüyle size ne yarar sağlayacak? Bu hayvan çöplerde her türlü artığı yiyor, bunun içinde ilacı  da var naylonu var, iğnesi var,  var  da var. Bu hayvanın yedikleri hem hayvana,  hem sahibine büyük bir tehlike arzediyor. Lütfen yetkililer buna bir önlem alsın.”diyerek tepkisini dile getirdi.

Aydınlıkevler Mahalle sakinlerinden Rıdvan Tatar, mahallede başıboş gezen hayvanların bütün mahalleyi rahatsız ettiğini ve sağlığını tehdit ettiğini vurgulayarak, “Mahallemizin evimizin başında bulunan çöp toplama yerini mesken tutan başıboş ineklerin, çöpleri dağıtması ve etrafı kirletmesi bizleri son derece rahatsız etmektedir.  Aynı zamanda bu hayvanların çöplerde yedikleri başlı başına bir hastalık ve bunun sonucunda bu hayvan,  dışkılarıyla mahalle sakinlerinin sağlığını tehdit etmektedir.  Bu  hayvanların bir  an önce hayvan sahipleri,  daha sonra belediyenin yaptırım uygulaması lazım.  Hiç kimsenin halkın sağlığını tehdit eden durumlara göz yummaya hakkı yoktur.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir