• DOLAR 32.508
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2490.215
  • ...
Akgündüz`den Gülen`in Bedduasına Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nur Cemaati`nin önde gelen isimlerinden ve aynı zamanda Rotterdam İslam Üniversitesi`nin Rektörü olan Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Fethullah Gülen`in son beddua videosunu sert bir dille eleştirdi.

Gülen`e seslenen Prof. Akkündüz, "Evvela, binlerce çoluk çocuğu vahşi bir şekilde öldüren İsrail katillerine onda birini yapmadığınız bedduayı acaba muhalifin de olsa Müslüman olanlara yapmak dinen caiz mi? Siyasiler hata yapsalar dahi bir İslam alimine bu yakışıyor mu?" diye sordu.

Bu sözleri Fethullah Gülen`in alimliğine yakıştıramadığının altını çizen Akgündüz, Bediüzzaman Said-i Nursi`nin "Halkçılar ırkçıları elde ederek seni devirmeye çalışıyorlar; İslamiyet namına endişe ediyorum" sözünü hatırlatarak "aykırı beyanlarda bulunmakla sizin iddia ettiğiniz Nur talebeliğine yakışıyor mu?" dedi.

Benden iyi bilmiyor musun

Akgünüz açıklamasında şunları söyledi:

Hamisen, Büyük İslam alimleri, bedduanın sadece zina ile suçlanan eşler arasında (mülaane) yahut eski ümmetler zamanında ihtilaf eden taraflar arasında caiz olduğunu (mübahele) ve Kur`an`da lanetlemenin ancak münafık ve kafirlere tevcih edildiğini benden iyi bilmiyor musunuz?

Sadisen, Bediüzzaman`ın sağ olan bütün talebeleri ve varisleri (Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayramoğlu, Ahmed Aytimur ve Said Özdemir), sizin fikirlerinizi kabul etmiyor mu? Ben size bu ulvi kervana aykırı davranmayı yakıştıramıyorum.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir