• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hastane Müdürünün, doktoru dövdürüp  bacağını kırdığı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl’ün Adaklı ilçesi hastane müdürü Murat Becerikli, üç kardeşi ve arkadaşıyla beraber aynı hastanede çalışan Dr. Mehmet Aksuy’u, bilinmeyen bir sebepten dolayı döverek ayağını kırdığı,  doktorun kulağında kesik ve sağ gözünde de  morartı meydana geldiği iddia edildi.

Murat Becerikli’nin “Öldürün, öldürün” dediği   iddiası

İLKHA muhabirinin telefonla ulaştığı  Dr. Mehmet Aksu, olayı şu şekilde anlattı:  “Olay günü arkadaşım Dr. Fatih Alıcıoğlu’nu karşılamaya gelmiştim. Markette alışveriş yaptıktan sonra dışarı çıktığımda Müdür Murat beyin kardeşi Fatih Becerikli karşıma çıktı. Daha önce zaman zaman hastaneye geldiği için tanıştığım Fatih Becerikli, ‘Seninle konuşmamız lazım’ deyince , ‘Buyrun’  dedim. Sokakta yürürken Murat,  iki kardeşi ve iki tane daha adamıyla karşılaştık. Arkadaşım Dr. Fatih Alıcıoğlu kardeşleriyle tokalaşırken Müdür Murat Becerikli bir anda bana saldırdı. Daha sonra kardeşleri de hepsi birden üstüme saldırırken Murat becerikli, ‘Öldürün, öldürün’ diyordu.”

Bingöl’de can güvenliğinin olmadığı Şanlıurfa devlet hastanesine kaldırıldı

Bingöl’de can güvenliği olmadığı için Şanlıurfa devlet hastanesinde kaldırdıklarını belirten, darp edilen doktorun amcası  Mahmut Aksu, hastalarının halen müşahede altında bulunduğunu ve yapılan incelemeler sonunda Dr. Mehmet Aksu’nun sağ bacağında kırık tespit edildiğini belirtti.

“Bingöl’de rapor verilmedi”

Sağ Gözünde darp izi mevcut. Boynunda ve sırtında sert cisimlerle dövüldüğünü ileri süren Amca Aksu,  yaralı doktoru  Bingöl Devlet Hastanesine kaldırdığında, acil doktorun mevcut tüm darp izlerini gördüğünü, ancak birilerinin etkisi ile rapor vermediğini iddia etti.

“Dr. Alıcıoğlu, olay doğrudur”

Olayın içinde bulunan görgü tanığı Dr. Fatih Alıcıoğlu ise konu  ile ilgili bilgi vererek,  “Cumartesi günü Dr. Mehmet Aksu ile buluştuktan sonra ‘Kalbin Market’te alışveriş yaptık. Dışarı çıkınca Murat Becerikli’nin kardeşi karşımıza çıktı. Beni uzaklaştırıp Dr. Mehmet Bey ile konuşmak istediğini söyledi. Beraber yürüdük, diğer sokağın başında Müdür Murat bey ve diğer kardeşleri karşımıza çıktılar. Müdür bey beni uzaklaştırmak istedi ama ben gitmedim. Ben Müdür Bey’in kardeşleriyle selamlaşırken Müdür Bey bir anda Mehmet beye saldırdı. Ben Müdür Beyi ayırırken kardeşleri bu 2sefer Mehmet Bey’e saldırdı. Dr. Mehmet Bey ne söylediyse doğrudur. Hekim olarak, arkadaşım olarak da arkasındayım. Sağlık personelinin arasındaki bu darp edilişi yakışıksız buldum.” şeklinde konuştu.

“Dr.Aksu’nun akrabaları isyan etti”

Dr. Mehmet Aksu’nun Şanlıurfa’dan gelen akrabalarından Mahmut Aksu ise, “Bir insanı, hele de bir doktoru yetiştirmek kolay mı?  Bingöl’ü kendi memleketi gördüklerini, defalarca söyledim. ‘Tayinini Urfa’ya al’ dediğimde Dr. Mehmet, ‘Hayır ben buradan memnunum, buranın halkı aynen bizim gibi, bizde buradan tayin kaldırırsak; kim durur burada’ dedi “şeklinde konuştu.

“Organizeli bir şekilde olayı yapıyorlar”

“Üç senedir ilçe ve köy halkıyla bu kadar kaynaşan bir doktoru ödüllendirmek yerine dayakla cezalandırdılar.” diyen Mahmut Aksu, “Hastane Müdürü Murat Becerikli, yanında sağlık müdürlüğünde memur üç kardeşiyle beraber, yanında iki tane daha arkadaşlarını alarak organize bir şekilde tuzak kurarak dövüyorlar. Böyle bir  şey, hangi kitapta yazar? İki kişi kavga edebilir, ama yanındakiler insansa, bunları ayırmaları gerekir. Murat Becerikli, kardeşleri Mehmet Hoca’yı döverken, ‘Öldürün, öldürün’ diyormuş. Bu adamın suçu ne? Bu doktor ne yaptı da bu şekilde bir şiddete maruz kalıyor?” siteminde bulundu.

Öte yandan, Milletvekili Dr. İdris Baluken’in,  Adaklı Entegre Hastanesi Müdürünün Dr. Mehmet Aksu’yu darp etmesini mecliste Sağlık  Bakanına  sorduğu ifade edildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir