• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
Lübnan`daki Çatışmalarda Ölü Sayısı Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BEYRUT - Sağlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Suriye sınırındaki Arsal`da ordu kuvvetleri ve silahlı gruplar arasında 3 günden bu yana süren çatışmalarda ölen sivillerin sayısı 30`a yükselirken, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 15`i ağır 205 kişi yaralandı.

Yaralanan Lübnanlılar ile Suriyeli sığınmacıların Rahme ve Arsal sahra hastanelerinde tedavi altına alındığı belirtildi.

Yardım Kuruluşları Birliği Koordinatörü ve Lübnan Müslüman Alimleri Birliği üyesi Hisam el-Gali de düzenlediği basın toplantısında, çatışmaların bu şekilde sürmesi durumunda "trajik gelişmelerin" yaşanacağı konusunda uyararak, "Durumun bir insanlık felaketine dönüşmesinden önce insani yardım koridorlarının açılması ve yaralıların çıkarılması için acilen ateşkes yapılması" çağrısında bulundu.

Bazı taraflarca Arsal`da Suriyeli sığınmacıların kaldığı mülteci kamplarına kasıtlı olarak havan mermisi atıldığını, 6 kampın tamamen yandığını belirten Gali, ilaç sıkıntısı çeken bölgede devam eden çatışmalar ve araçların hedef alınması, ateşe verilmesi gibi güvenlik problemleri nedeniyle beldeye ilk yardım hizmetlerini ulaştıramadıklarını söyledi.

Ordu güçlerinin Suriyeli gruplardan birinin yöneticilerinden olduğu öne sürülen Ebu Ahmed el-Cuma`nın, Arsal bölgesinde askeri bir barikatı geçişi sırasında önceki gün gözaltına alınmasından sonra bölgede çatışmalar başlamıştı.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir