• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hamas Kudüs Eylemini Övdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas liderlerinden Husam Bedran, eylemle ilgili yaptığı açıklamada, "Kudüs kentinden özgür bir Filistinlinin gerçekleştirdiği eylemin mübarek olmasını diliyoruz" dedi. Bedran, eylemin işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik cinayetlerine verilmiş doğal bir tepki olduğunu söyledi.

Batı Yaka`daki ve Kudüs`teki Filistinlileri daha çok nitelikli eylemler gerçekleştirmeye davet eden Bedran, eylemler için birilerinin karar vermesi veya bir yerlerden izin alınması gerekmediğine dikkat çekti.

Yirmi yaşlarında Muhammed Nayif isimli genç bugün Kudüs`te bir caddede kullandığı kepçe ile Yahudi yerleşimcileri taşıyan bir otobüsü devirmiş ve eylemde iki yerleşimci ölürken beş yerleşimci de yaralanmıştı. Eylemi gerçekleştiren Filistinli genç işgal polisinin açtığı ateş sonucu olay yerinde şehit oldu.

Hamas sözcüsü Fevzi Burhum da eylemle ilgili yaptığı açıklamada, Kudüs eyleminin cesur bir direniş eylemi olduğunu ve işgal güçlerinin Gazze Şeridi`nde işlediği katliamlara misilleme niteliğinde olduğunu söyledi.

Burhum, işgal altındaki tüm Filistin topraklarında işgalcilere yönelik her türlü direniş eylemini artırma çağrısında bulundu.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir