• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
Gazze`ye Yönelik Saldırıları Acımasız ve Barbarca
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AMMAN- Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur, düzenlediği basın toplantısına, Gazze`de hayatını kaybedenler için dua okuyarak başladı. "israil`in Gazze`ye yönelik saldırıları acımasız ve daha önce görülmemiş şekilde barbarca" diyen Ürdün Başbakanı Nusur, "Daha önce 400 kilometrekareden daha az bir alana sahip abluka altındaki bir bölgeye bu tür saldırıları ne duyduk ne okuduk" diye konuştu.

Ürdün Başbakanı Nusur, Filistin halkının hakettiği adalet ve barışın sağlanması için ülkesinin Filistin halkının yanında olmayı sürdüreceğini ifade etti.

Ürdün`ün israil`deki Büyükelçisini çekmediği eleştirilerine ilişkin Nusur, "israil`deki Büyükelçimiz, buradaki Araplara hizmet vermek ve israil`in Kudüs`teki kutsal mekanlara karşı ihlallerini takip etmek için orada bulunuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Nusur ayrıca Ürdün`ün imkanları ölçüsünde Gazze halkının yanında en çok duran ülke olduğunu ve üç hafta içinde BM Güvenlik Konseyi`ni üç defa üst üste toplantıya çağırdığını dile getirdi.

Irak`ta yaşanan gelişmelere ilişkin ise Nusur, Ürdün`ün ülkede yaşanan çatışmalarda taraf olmadığını belirtti. Ürdün`ün Irak devletinin yanında olduğuna işaret eden Nusur, Irak`ın bölünmesine karşı olduklarının altını çizdi.

AA

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir